Поставянето на реклами във вашия уеб сайт, като Google AdsenseПоставянето на реклами във вашия сайт, като Google AdSense е чудесен начин за един собственик на интернет сайт да спечели допълнителни пари. Това е партньорска програма, която плаща за всеки клик, направен чрез интернет от която и да е точка на Земята.

Това означава, че когато хората посещават вашия сайт или блог и кликнат върху рекламите, предоставени от Google вие печелите пари. За да използвате реклами във вашия сайт, като Google AdSense, не са ви нужни никакви специални познания, само един компютър и действащ уебсайт.

Google Adsense Picture

Съдържанието на уеб страниците ви би трябвало  вече да е концентрирано върху насочени ключови думи. Така търсачките ще поставят реклами подходящи за вашето съдържание и в резултат ще имате по-голям брой кликвания.

Когато поставяте Google реклами във вашия уеб сайт ви съветвам да използвате същия цвят за фон на рекламата, като фона на  уеб страницата ви за да се слее с вашето съдържание. Доказано е, че вертикалните реклами, които се спускат отстрани на вашата уеб страница получават повече положителни резултати. Винаги е добра идея да си поиграете с формата на рекламите ви преди да ги реализирате, за да видите кои от тях ви дават по-добри резултати.

Обмислете варианта да използвате Site Build It при изграждането на вашия уеб сайт. Този сайт разполага с всички нужни инструменти, необходими за създаването на AdSense и  достига бързо до богати на ключови думи сайтове, което може да ви изкачи на високо ниво в търсачките, а това означава, че ще получите огромен поток на трафик към вашия сайт от целеви посетители.

Когато използвате Google AdSense имате също и един много мощен инструмент за да проследявате вашите статистики. Възползвайте се от тази възможност, защото това ще ви помогне да разберете кои реклами са ефективни и кои не.

Можете да спечелите от няколко цента до около $ 15, когато някой кликне върху вашите рекламни думи поставени на уеб страници ви. Ако се опитвате да печелите пари по нечестен начин, като кликвате многократно върху собствените си реклами никога не го провете, защото от Google са много умни и рано или късно  ще ви хванат, което ще доведе до наказание или дори ще премахнат вашия сайт от търсачката.

Друго нещо, което трябва да направите за да предотвратите каквито и да е бъдещи проблеми с Google е да кажете на вашите приятели и членовете на семейството ви да не кликват върху рекламите ви. Обяснете им, че ако наистина не се интересуват от вашите реклами, но въпреки това кликнат ще ви забъркат в неприятности.

Ако мислите, че на някакъв етап сте нарушили някои от "Правилата и условията" на Googles, независимо дали е станало случайно или умишлено, винаги най-добрия вариант е да се изправите срещу тях и честно да си признаете за вашите неправилни действия. Изповядването е по-добрия изход от нещата, отколкото Google специалистите да научат в крайна сметка и това би ви донесло повече неприятности.

Препоръчвам ви да прочетете също:


Върнете се от поставянето на реклами във вашия уеб сайт към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.