Как да използвате програмата Amazon Associates


Стартирала през 1996 г., програмата Amazon Associates (AAP), която е партньорска програма на Amazon е една от първите електронни  партньорски програми, която бе  призната и използвана от обществеността. Подобно на Amazon, AAP се е превърнала в гигант в своята област, като предлага редица различни възможности и инструменти за партньорство, от които да се възползвате.

Amazon Associates Program

Една от причините, поради която програмата Amazon Associates e стигнала толкова далеч през годините е, защото е проста за използване, но също така и лесна за кандидатстване. Можете да кандидатствате да станете партньор, да бъдете приети и да популяризирате продукти в рамките на няколко минути.

Изборът на продукти, които да насърчавате от Amazon никога не свършва. Представете си, че сте в един огромен мол с хиляди продукти за продажба и някой ви казва "ако можете да продадете някои от тези продукти ще получите комисионна", какво бихте направили?

Още по-добре, ако някой ви каже "ако довете колкото се може повече хора през тази врата на мола, независимо дали ще купят нещо, независимо дали това е продукт, който им препоръчвате  или  нещо друго, вие все пак ще получи комисионна, за каквото и да купят ", какво ще кажете за това? Знам, че ще кажете "кога мога да започна!".

Виждате ли, не само Amazon е огромен шопинг мол, но след като насочите хора през тези врати, имате също еквивалент на "опитни хора", както и продукти с огромни отстъпки, което ви помага да продавате още по-лесно. Amazon "свързва продуктите чрез  технология", като предлага на клиентите избор и от други продукти свързани с тези, които клиентите разглеждат, но също така ще им покаже какво другите също избират и купуват, когато търсят или закупуват продукти, които настоящи клиенти вече са видяли. Тази технология и подход на Amazon, които се намират в програмата на Amazon Associates, има огромно положително въздействие върху комисионните на партньорите си.

Отбележете, че когато насочите клиент към Amazon, ако закупи продукт от Amazon в рамките на първите 24 часа след това комисионната е ваша. Това означава, че "бисквитката" на Amazon, е в компютъра на клиентите ви само за 24 часа. Едно изключение от това е, ако клиентът избере продукти и ги постави в количката си и реши да ги купи в рамките на 90 дни, вие като партньор ще получите комисионна.

Скорост на етапите при изпращане на Amazon графика

Amazon Referral Rate Tier Chart

Можете да видите по-горе срока на "бисквитката", както и предлаганите ниски комисионни като отрицателни фактори за популяризиране на стоки в програмата Amazon Associates. Но моето лично мнение е, че те правят това, тъй като предлагат на партньорите си комисионни за всеки друг продукт, който клиентите купуват, независимо дали е бил насърчен от тях .

Комисионните също се увеличават с времето. Колкото повече продукти продадете, толкова повече комисионни ще получавате при бъдещи  продажби.Затова не трябва  да популяризирате само скъпи предмети (за да  получите по-голяма комисионна), а да продавате и евтини предмети независимо, че ще получавате по-малки комисионни, но те ще увеличат процента на комисионната, която Amazon ще ви дава за бъдещи продажби.

Тъй като Amazon е един от сайтовете с най-голямо доверие в света, когато клиентите видят името Amazon се чувстват удобно и сигурни за да продължат напред с тяхната покупка. Хората са по-склонни да купуват, ако чувстват, че не са сами и знаят, че има и други, които купуват като тях. Сигурен съм, че има някои мъдри психологически причини за това, тъй като купуването някак се е превърнало в комунална дейност.

Като партньор на програмата Amazon Associates имате редица начини за насърчаване на продуктите от огромния списък на Amazon. Можете да създадете мини-сайтове, чрез които да давате информация за прадукти, които желаете да насърчите.

Така ще изкажете вашето лично мнение, ако вече сте закупили продукта за себе си или потърсете мнения от други клиенти, които са закупили този продукт. Във вашите коментари въведете линк с партньорския код, (който ще получите от Amazon), като този линк ще препрати клиентите ви към страницата на Amazon, която показва продукта, който преглеждат.

Линк в рамките на текст, който е във вашия уебсайт или блог е само един от начините за насърчаване на Amazon продукти. Трябва да се възползвате от различни инструменти, които Amazon може да ви предложи. Въпреки, че аз намирам линковете с текст да работят най-добрите, включвам също различни приспособления и банери в моите сайтове.

Напоследък използвам Amazon "магазин" в програмата Amazon Associates, която е просто невероятна. "Магазин" е като да имаш своя собствена Amazon интернет страница в рамките на собствения си уебсайт. За да научите как да създадете вашия "магазин" в Amazon и как да го използвате, кликнете ТУК.


Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от програмата Amazon Associates към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.