Огромните ползи от публикуването на статии


Една от основните ползи от публикуване на статия е, че след като публикувате вашата статия на  директория от там  всеки ще може да я види и ще бъде там за цял живот. Когато изпращате висококачествени оригинални статии ще спечелите доверие и експозиция, ще получите повече трафик към вашия сайт или уеб страница, в зависимост какво насърчавате.

Ако току-що сте написали ваша статия и все още се чудите какво да правите с нея, отговорът е прост – публикувайте вашата статия на EzineArticles.

Ezinearticles Expert Author

Ezinearticles.com е масивно пазарно място за публикуване на статии. Когато пишех тази статия, EzineArticles имаха над 440 000 автори, които публикуваха свои статии в тази популярна директория за статии. Читателите на статии публикувани в EzineArticles могат да бъдат сигурни, че съдържанието е уникално, тъй като статиите се сканират за дублиране, когато авторите ги представят и това осигурява на читателите автентично съдържание.

Тъй като EzineArticles е много популярен сайт има висок ранг в търсачките.Това означава, че когато публикувате ваши статии ще бъдат индексирани от всички големи търсачки като Google, Yahoo и Bing, което ви дава дългосрочно основен трафик.

Когато посетителите прочетат  вашата статия с качествено съдържание и с удивително поле на ресурси ще кликнат върху линк, който насърчавате. Не забравяйте, че публикуването на статия е "безплатна реклама" и създава постоянен трафик, тъй като статията винаги ще бъде там за посетителите.

За да се регистрирате безплатно за EzineArticles трябва да кликнете върху бутона "start your free membership" или върху линка "join", които ще намерите в горния десен ъгъл на началната страница. Процеса за настройка на профила ви е много прост обяснен стъпка по стъпка.

Веднъж създали профила си, EzineArticles ще ви ръководи през важните процедури, като например настройването на вашия профил, така че можете да се концентрирате върху публикуването на вашите статии. Поставете ваша снимка. Разумно е да направите това като ваша запазена марка и по този начин вашите читатели ще могат да ви визуализират, когато четат статиите ви.

На почти всяка страница в ezinarticles има много полезни "Learn How" видео уроци, които ще ви напътстват как да използвате предлаганите от тях възможности. За да представите нова статия  просто изберете "article manager" и от падащото меню изберете "submit a new article".

След това ще трябва да изберете категория и подкатегория относно статията, която ще публикувате. Ако например вашата статия е за партньорски маркетинг, най-вероятно ще изберете "интернет и онлайн  бизнес" като категория и "партньорски приходи" като подкатегория. За да публикувате вашата статия ще трябва да попълните  пет различни полета:

1. Заглавие на вашата статията.

2. Резюме –това са 2-5 изречения описващи статията ви. Ако не подпълните това поле, първите няколко изречения ще бъдат избрани да отговарят на този критерий.

3. Същност на статията - каква е самата статия.

4. Ключови думи - тук е мястото, където ще поставите всички думи или фрази, които сте избрали да бъдат прочетени от търсачките. Ако не разбирате от това е различна тема, но имайте предвид, че EzineArticles отново ще ви даде някои предложения, които можете да използвате.

5. Поле на ресурси - това е основната причина, поради която използвате публикуването на статии. Това е мястото, където можете да насърчите себе си, да въведете адреса на вашия сайт или партньорски линк, които искате да рекламирате.

Лично аз, когато публикувам мои статии в EzineArticles просто копирам моята статия от word document и я поставям директно в полето “същност на статията” и изключвам редактора WYSIWYG (каквото виждате, това получавате). EzineArticles ми дава предложения за моите ключови думи, а също така и предложения за заглавие на моята статия.

След това избирам най-важните две или три изречения от статията ми и ги поставям в полето “резюме”. Ако оставите това поле празно ще бъде попълнено автоматично с първите няколко изречения на вашата статия.

Накрая в полето на ресурси пиша няколко изречения за себе си и след това насочвам посетителите да кликнат върху моя URL адрес за да получат повече безплатна информация. Това е далеч по-ефективно от изпращането на вашите посетители директно на страница за продажби, вместо това им дайте повече качествена информация и ще бъдете възнаградени в бъдеще.

Аз изпращам моите посетители на една страница, където те могат да се"регистрират" за да получават всяка седмица безплатно newsletter  с качествено съдържание, което  могат да използват. В крайна сметка  насърчаването на добри отношения с вашите посетителите е най-важното нещо в интернет маркетинг бизнеса. Отнасям се към посетителите си по същия начин, по който очаквам да бъда третиран от другите.

След като попълните всички необходими полета винаги е добра идея да прегледате вашата статия преди да я представите. Не поставяйте партньорски линкове в текста на статията си - оставете тези линкове за полето на ресурси. Препоръчвам ви също да закупите собствено име на домейн и да го използвате като партньорски линк, вместо да използвате партньорски линк директно.

Когато предложите вашата статия на EzineArticles те ще ви уведомят, ако се налага да промените нещо или някои незначителни изменения ще бъдат направени от самите тях. В началото ще отнеме около седмица за да публикуват вашата статия  онлайн, но колкото повече статии публикувате, толкова по-бързо новите ви статии ще бъдат публикувани и в същото време вашия авторски статус ще се подобрява.

Най-хубавото нещо от писането на статии и публикуването на уникално съдържание е, че можете да използвате вашите статии по много начини, като например за съдържание на собствения ви сайт или блог или чрез тях да отговоряте на въпроси във форуми или дори като newsletters.

Можете също да видите статистика на вашите статии с помощта на EzineArticles, като например колко хора четат вашите статии и колко кликват върху вашите партньорски линкове от вашето поле на ресурси.

Като цяло писането на статия е уникално по смисъл, защото една статия дори и да е била пренаписана  от друг автор се чете по различен начин, тъй като всеки автор използва част от личността си за да изпрати своето послание към читателя.

От дясната страна на тази страница ще видите някои страхотни книги, които ви препоръчвам относно  писането на статии.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от статии публикуване към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.