Предимствата на водата - очевидните и не толкова очевидни причини защо трябва да пием вода


Винаги ни казват, че трябва да пием повече вода, но не би ли било добре, ако някой ни обясни защо трябва да го правим. По-долу са изброени няколко причини защо трябва да пием повече вода, но аз съм сигурен, че са много повече. Ще разберете кои са предимствата на водата и как може да ви помогне да разрешите някои всекидневни здравословни проблеми и да предотвратите появата на големи проблеми с вашето здраве.

Benefits of Drinking Water

Здраво сърце – Създаването на навик за пиенето на достатъчно количество вода редовно е буквално животоспасяващо.След шест годишно изследване, което бе публикувано през 2002 г. в американското списание Epidemiology, бе установено, че при хора, които пият повече от 5 чаши вода на ден има 41% по-малка вероятност да умрат от инфаркт. Други изследвания показват, че ако тялото е хидратирано се намалява риска от рак на пикочния мехур с 50% и рака на дебелото черво с 45%.

Помага при отслабване – Водата е изключително ефективен помощник при отслабване, защото подтиска апетита. Понякога си мислим, че сме гладни, но в действителност сме просто жадни и една чаша вода утолява жаждата ни и ни кара да се чувстваме сити в същото време. Опитайте се да пиете по една чаша вода 30 минути преди всяко хранене и така ще намалите количеството на храната, която ще изядете. Много по-добре е да пиете вода вместо безалкохолни напитки или алкохол. Водата не съдържа мазнини, калории, въглехидрати и никакви захари – защо да пиете нещо друго?

Увеличава умствения потенциал - Изследвания показват, че дехидратирания организъм, който е изгубил само 1% от общото телесно тегло може да намали познавателните функции. Това показва, че пиенето на много вода е от жизненоважно значение за правилната дейност на мозъка. От друга страна, ако пиете необходимото количество вода на ден (осем чаши средно в зависимост от възрастта, активността и теглото ) вашите познавателни функции ще се увеличат с до 30%.

Грижа за кожата - Аз лично намирам за тъжно, че хората, предимно жените харчат толкова много пари за кремове и продукти за грижа за кожата и пренебрегват най-евтиното и най-ефективното средство - водата. Водата е най-важният елемент за клетъчната цялост. Така че, дами, следващия път, когато искате да пръскате трудно спечелените си пари за да изглеждате по-здрави и красиви просто опитайте да изпиете чаша вода.

Предотвратява главоболие  - Лекарите знаят ли нещо, което ние не знаем, когато ни съветват да използваме тази стара традиционна рецепта "Пийте много вода", когато сме болни? Водата е чудодейно лекарство за толкова много общи заболявания, включително главоболие, умора, болки в ставите и още много. Дехидратацията е една от най-честите причини за главоболие. Ако имате махмурлук, тогава ще трябва да пиете много вода за да ре-хидратирате вашето тяло.

Както споменах по-горе, това са само основните предимства, които получаваме от водата. 90% от тялото ни е вода и съм сигурен, че разбирате защо трябва да пием необходимото количество за нашия организъм редовно. Опитайте се да пиете по една чаша вода на всеки 1 час, когато сте будни. Ако сте жадни означава, че тялото ви е дехидратирано и искате да предотвратите това. Ако смятате, че водата не е вашата напитка опитайте да я замените с билкови чайове през зимата и с вода с лимон през лятото.

Ред е на поуката- Пийте вода, бъдете здрави!

Препоръчвам ви да прочетете също


Върнете се от Предимствата на водата към началната страница на български език     

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

The Top Ten Articles

Relationship Quotes

Relationship Quotes

Banana Health Benefits

Banana Health Benefits

What Does Your Signature Say

What Does Your Signature Reveal

A Cluster Headache

The Painful Experiences Of A Cluster Headache

How The Buying Cycle Works

How The Buying Cycle Works

Healthy Snack Ideas

Great Healthy Snack Ideas 

Good Affiliate Programs

Affiliate Programs And What To Look Out For

Christianity and MLM

Christianity and Network Marketing

Passive Income

Job v Passive Income - Which Do You Prefer?

The Benefits of Lemon Water

The Benefits Of Lemon Water


Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are