Как да направя блог уебсайт (blog website)


Как да направя блог уебсайт (blog website) е въпрос, който се задава от хиляди хора всеки ден. Докато има стъпка по стъпка ръководство, дори начинаещ може да създаде blog за по-малко от 10 минути и да го качи на World Wide Web.

В миналото blog е бил използван, като личен дневник, обаче времената са се променили и все повече и повече хора създават собствени блогове или като хоби или да печелят допълнителен доход. Особено в настоящата глобална икономическа ситуация, необходимостта за малко повече допълнителни пари е необходимост.

Така че, да се върнем на въпроса "Как мога да направя blog website"?

Отговорът е в три основни стъпки.

1. Намерете вашата тема за блог

2. Изберете domain name

3. Инсталиране на вашия блог

Преди всичко, трябва да знаете всичко за какво ще бъде вашия blog. Вие трябва да напишете списък от теми, в които имате известен опит. От този списък, изберете какво ви харесва най-много и в какво сте силно влюбени. Задайте си въпроса: "Ако можех да пиша по тази тема, моите приятели и членовете на семейството ми ще искат ли да го прочетат?

Намиране на тема на вашия blog не е толкова трудно - блоговете за нея е трудната част, но и вашето собствено възнаграждение. Един успешна blog е всичко за "ново" и "качествено" съдържание. Това , което ще накара читателите да се върнат за още!!

При избора на domain name, мислете за име, което представлява вашия blog и какво означава. Вашето domain name следва да бъде кратко, уникално и лесно за запомняне, избягвайте тирета. За да регистрирате вашето domain name , ще трябва регистратор. Аз лично ползвам GoDaddyза моите domain names и Hostgator за моя hosting компания, защото те предлагат отлична подкрепа. Когато влезете в онлайн света, подкрепата е жизнено важна.

Инсталирането на вашия blog е следващата процедура. Най-добрият начин да инсталирате Wordpress е с помощта на Fantastico във вашия Cpanel . За да получите достъп до CPanel напишете http://www.yourdomainname/cpanel. След това:

(1) Влезте в CPanel с потребителското си име и паролата, които вашата hosting компания ви е изпратила чрез имейл (в този случай от Hostgator).

(2) Превъртете надолу, докато не намерите синя усмихната икона, наречена " Fantastico ".

(3) Кликнете върху " Fantastico " и изберете "Wordpress".

(4) Изберете " New Installation ".

(5) В полето“install in directory” , ще изберете името на директорията, която искате (за предпочитане нещо, отнасящо се към вашия сайт), т.е., ако вашият сайт е за видео, просто използвайте име на директория (видео).

(6) В полето " admin access data ", изберете потребителско име и парола за администратор (Admin).

(7) След това изберете " admin nickname ", напишете вашия"имейл" и изберете името на сайта си (което всъщество е вашето заглавие).

(8) След това в полето " description ", моля, напишете описанието на вашия сайт. Името на вашия сайт и описанието на обекта, се опитвайте да бъдат конкретни и да се отнасят към вашите "Ключови думи".

(9) След това кликнете върху " install wordpress ".

(10)След това кликнете върху " finish installation".

И това е!!

Вие току-що сте инсталирали WordPress, използвайки cpanels Fantastico.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от “блог уебсайт” на “началната страница на български

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.