Ефектите на постоянството с времетоПартньорството на постоянството с времето наистина е много мощно. Развитието на положителни навици и прилагането им е ключът към успеха, но повечето хора намират това доста трудно за постигане. Те се борят с лошите навици, които постоянно използват и когато в крайна сметка разбират добрите си навици, които трябва да се използват, нямат последователност и се отказват.

Consistency with Time

Събирането на няколко правилни последователни избора ще доведе до постигането на големи резултати с течение на времето. Това е така наречиния "Комбиниран Ефект". Малки промени трябва да бъдат предприети за подобряване на вашето здраве, финанси, взаимоотношения или нещо друго в живота ви, те са толкова малки, че дори може да не забележите, но постиженията могат да бъдат огромни.

Time

Трика на комбинирания ефект е "времето". Тъй като промените, които трябва да направим са толкова малки, няма как да постигнем незабавен ефект и това е причината много хора просто да се откажат. Повечето хора, които ходят на фитнес се отказват след първия или втория месец, тъй като не виждат резултатите, които искат да постигнат в този кратък период от време. Дайте си 6 месеца или по-добре година и не само вие, но и хората около вас ще видят резултатите. След време ще се чувствате зле, че не можете да отидете на фитнес, защото нещо ще липсва от живота ви, което означава, че вашите резултати ще стават все по-добри.

Нека ви покажа как ефекта на постоянството с времето може да бъде толкова силен, когато ги използвате заедно.

Ако ви дам избор да вземете $ 2 млн. в брой в момента или да получават една стотинка, която се удвоява всеки ден, в продължение на 30 дни, което бихте избрали? Дали това е подвеждащ въпрос? Да разбира се, че 2 млн. звучи доста добре, но нека видим какво ще се случи. На десетият ден стотинката е достигнала внушителната сума от $ 5,12. Ако сте избрали стотинката изглежда, че сте направили лош избор и сте пропилели шанса на живота си. Но почакайте, нещата могат само да се подобряват? На двадесетия ден стойността на стотинка се е повишила до $ 5242.

Притеснявате ли се?

Би трябвало, защото имате само 10 дни, $ 5242 за да достаигне сумат до $ 2 милиона. Ден 25 и нещата изглеждат добре, но могат да бъдат по-добре, сега имате $ 167,772.12 и виждам усмивката на лицето ви! Но почакайте, на 30-я ден вече имате $ 5,368,709.12. Повече от 5 милиона!!

Моят приятел е силата на постоянството с течение на времето.


Друг пример, който вероятно сте чували за заека и костенурката. Кой печели състезанието в крайна сметка? Костенурката, която е последователна и разбира, че състезанието не е спринт, а е маратон. Опитайте спринт и може да се нараните, което ще ви извади от състезанието за най-малко 2 месеца. Ако сте заек и мислите, че сте по-напред от останалите, ще спирате всеки път, когато нещо се изпречи на пътя ви и ще спирате да си поемете въздух всеки удобен случай.

Вашите дългосрочни цели са, както в историята по-горе. Ако имате ясна цел, която искате да постигнете, с течение на времето и постоянни малки стъпки, ще постигнете всичко, което пожелаете.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от Ефектите на постоянството с времето към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are


Hot Topics

How to Prevent Hangovers

4 Musts To Prevent Hangovers

How To Get Better Sleep

How to Get Better Sleep

How To Cure Headaches

How To Deal With Headaches-The Natural Way

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination