Τα πλεονεκτήματα της συνέπειας με τον χρόνο


Η αλληλοσύνδεση του χρόνου με τη συνέπεια είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματική. Η ανάπτυξη θετικών συνηθειών και η απρόσκοπτη εφαρμογή τους είναι το κλειδί της επιτυχίας, αν και πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να την επιτύχουν. Και αυτό συμβαίνει διότι πρώτον έχουν πολλές αρνητικές συνήθειες, αλλά όταν τελικά βρίσκουν θετικές συνήθειες που θέλουν να ξεκινήσουν να τις ακολουθούν, στερούνται αυτής της συνέπειας με αποτέλεσμα να τα παρατάνε.

Consistency with Time

Μια συλλογή έξυπνων επιλογών που πράττονται με συνέπεια θα οδηγήσει σε τεράστεια αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως "μαζική επίδραση". Οι μικρές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της υγείας, των οικονομικών, των σχέσεων και οτιδήποτε άλλου στη ζωή σας είναι τόσο μικρές που ούτε καν θα τις αντιληφθείτε, παρ' όλα αυτά τα οφέλη μπορεί να είναι τεράστια.

Time

Ειδικότερα, το κόλπο της παραπάνω "μαζικής επίδρασης" είναι ο χρόνος. Επειδή οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε είναι μικρές, δεν υπάρχει κάποια άμεση επίδραση και γι' αυτό το λόγο τόσοι πολλοί άνθρωποι παρατάνε νωρίς την προσπάθεια. Για παράδειγμα, πολλοί θα τα παρατήσουν μετά τον πρώτο ή και δεύτερο μήνα εξάσκησης στο γυμναστήριο επειδή δεν βλέπουν τα αποτελέσματα που θέλουν σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Αν μένανε συνεπείς για 6 μήνες ή ακόμα καλύτερα για ένα χρόνο, όχι μόνο αυτοί αλλά και οι γύρω τους θα βλέπανε αποτελέσματα. Μετά τον πρώτο χρόνο, λόγω της συνήθειας θα είναι αφύσικο για κάποιον να μην πάει γυμναστήριο, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα οδεύουν μόνο προς το καλύτερο.

Επιτρέψτε μου να σας δείξω πώς ο συνδυασμός συνέπειας με τον χρόνο μπορεί να είναι τόσο ισχυρός.

Αν είχατε την επιλογή να εισπράξετε 2 εκατομμύρια ευρώ αυτή τη στιγμή σε μετρητά, ή να λάβετε μια μετοχή ενός λεπτού του ευρώ της οποίας η αξία θα διπλασιάζεται κάθε μέρα, για 30 ημέρες, ποιά από τις δύο επιλογές θα διαλέγατε? Μήμπως είναι μια ερώτηση-παγίδα? Ναι, φυσικά και είναι! Σίγουρα δυο εκατομμύρια ευρώ ακούγονται πολύ καλά, αλλά ας δούμε τι θα συνέβαινε αν διαλέγατε την δεύτερη επιλογή. Τη μέρα 10 η μετοχή σας θα είχε αξία 5,12 ευρώ. Σε αυτό το σημείο, αν διαλέγατε την μετοχή αντί των μετρητών θα φαινόταν ότι κάνατε άλλη μια κακή επιλογή και χάσατε μια ευκαιρία ζωής. Αλλά περιμένετε, τα πράγματα μπορούν μόνο καλύτερα να γίνουν, σωστά? Τη μέρα 20 η αξία της μετοχής σας ανέβηκε στα 5242 ευρώ.

Μήμπως ανυσηχείτε?

Θα έπρεπε αφού έχετε μόλις 10 μέρες για να μετατρέψετε τα 5242 ευρώ οπουδήποτε κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Η 25η μέρα έρχεται και τα πράγματα πάνε καλά, θα μπορούσαν και καλύτερα. Τώρα έχετε 167.772,16 ευρώ. Ενα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό σας. Περιμένετε όμως γιατί έχει κι άλλο. Η 30η μέρα έφτασε και τώρα έχετε μια μετοχή αξίας 5.368.709,12 ευρώ, πάνω από 5 εκατομμύρια!!

Και αυτή φίλοι μου είναι η δύναμη της συνέπειας με τον χρόνο.


Αλλο ένα παράδειγμα που ίσως έχετε ήδη ακούσει είναι ο λαγός και η χελώνα. Ποιός κερδίζει τον αγώνα στο τέλος? Η χελώνα φυσικά που είναι συνεπής και καταλαβαίνει ότι ο αγώνας δεν είναι ένα σπρίντ αλλά ένας μαραθώνιος. Δοκιμάστε να σπριντάρετε και μπορεί να τραυματιστείτε, βγαίνοντας εκτός για τουλάχιστον 2 μήνες. Δοκιμάστε να είστε ο λαγός και πιστεύοντας ότι είστε πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους θα σταματήσετε σε κάθε απόσπαση της προσοχής σας βρεθεί στο δρόμο, επίσης θα σταματήσετε για μια αναπνοή σε κάθε ευκαιρία που θα βρίσκετε.

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σας είναι ακριβώς ίδιοι με την ιστορία παραπάνω. Αν έχετε έναν καθαρό στόχο, με τον απαιτούμενο χρόνο και συνεπή μικρά βήματα θα μπορέσετε να καταφέρετε οτιδήποτε βάζετε σαν στόχο.

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:

Επιστροφή Από συνέπεια με τον χρόνο στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are


Hot Topics

How to Prevent Hangovers

4 Musts To Prevent Hangovers

How To Get Better Sleep

How to Get Better Sleep

How To Cure Headaches

How To Deal With Headaches-The Natural Way

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination