директни продажби - 6 съвета как да успеете във вашия бизнес  


Ако участвате в бизнес с директни продажби или мислите да се присъедините към такъв, ето някои съвети, които ще ви помогнат да промените коренно бизнеса си. По-долу имам за вас шест съвета, които ще ви помогнат да преобразите бизнес си, да получите по-добри резултати и да спечелите повече пари.

Direct Sales

Отнасяйте се към вашия бизнес като към истински бизнес

Въпреки ,че първоначалната инвестиция е много ниска за започването на собствен бизнес, трябва да се отнасяте към него като бизнес за един милион долара. Хората, които се присъединяват към MLM  компании не осъзнават, че това е истински бизнес. Повечето хора, които се присъединяват са били служители през целия си живот, без  предприемачески, маркетинг или  опит в продажбите.

Затова, когато става въпрос за бизнес с директни продажби, те са склонни да се отнасят като към хоби, вместо като към истински бизнес. Повечето хора могат да прекарат един час тази седмица в изграждането на техния бизнес, но пред следващата да не правят нищо и тогава всъщност са разстроени, защото не виждат никакви резултати. Ако сте похарчили един милион долара в "Макдоналдс" франчайз, бихте ли прекарвали само 1 час на седмица в изграждането на вашия бизнес?

Работете с числата

Директните продажби са като игра на числа, така че ако системно показвате вашите продукти и бизнес възможности ще видите положителни резултати в дългосрочен план – няма как винаги да ви казват НЕ. Колкото по-скоро оцените факта, че повечето хора ще отхвърлят вашата бизнес възможност поради различни причини, толкова по-скоро ще разберете, че просто трябва да продължите напред.

Може да бъдете убедени, че член на семейството ви или най-добрия ви приятел, категорично се нуждаят от вашата бизнес възможност, дори може би повече от вас, но когато ви кажат не разбиват сърце ви и не можете да разберете защо. Това е факт  - преживейте го! Не ви е нужно да разберете защо.

Последователни действия

Постоянството е ключът към всичко в живота, включително и в директните продажби. Това означава, че за да развиете бизнеса си трябва да работите всеки ден, всяка седмица и всеки месец. Не можете да работите една седмица и следващата да си вземете почивка без причина.

Ако направите това ще загубите набраната инерция, а това е недопустимо, ако искате да постигнете финансова независимост. Когато вашият бизнес нарасне не забравяйте системно да проследявате действията на вече съществуващите ви клиенти. Съществуващите клиенти са също толкова важни, колкото и потенциалните клиенти, ако не и по-важни.

Поемете ангажимент за личностното си израстване

Ако сте нови в сферата на маркетинга или продажбите, трябва да научите няколко основни, но съществени неща. Преди всичко трябва да разберете кой сте и какво искате от живота. Концентрирайте се върху възможността да станете по-добър човек като цяло и това ще се отрази на всичко, което правите, включително и на вашия бизнес.

Започнете да четете статии и книги, слушайте касети и присъствайте на семинари. Създайте си навик да научавате нещо ново всеки ден и се опитайте да се учите от най-добрите. Успешните хора имат няколко общи неща - едно от тях е, че инвестират цяло състояние в себе си.

Възползвайте се от Интернет

Независимо дали ни харесва или не интернет повлиява на живота ни. Интернета е голям източник на информация и помага на хората да комуникират навсякаде по света. Като човек на директни продажби вие трябва да се възползвате от това и да го направите да работи във ваша полза. Независимо колко дълъг е списъка ви с потенциални клиенти шансовете ви да се изчерпи, преди да се постигнете желания  от вас успех са големи.

Така че трябва да генерирате нови перспективи, като използвате Интернет, независимо дали ще използвате социалните мрежи като Facebook и / или ще създадете свой собствен блог или уеб сайт. Станете експерт във вашата област, не спирайте да се обучавате и да предавате тази информация за да помагате на другите.

Никога не се отказвайте

Толкова много хора се присъединяват към тази индустрия и очакват незабавни резултати за тяхната работа. Трябва да разберете, че в началото ще работите 80% и ще получавате 20% възнаграждение. С течение на времето тези цифри ще се променят, тъй като членовете на екипа ви довеждат нови членове и по този начин вашата организация расте, концентрирайте се върху воденето на вашия екип, вместо само върху набирането.

На този етап работата, която сте извършили в миналото, ще започне да ви се отплаща като започнете да получавате добри доходи. Ангажирайте се дългосрочно с упорита работа и постоянство и тогава коефициентите ще бъдат във ваша полза.


"Никога не сте губещи, докато не спрете да се опитвате" - Майк Дидка


Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от  6 съвета как да успеете към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.