Άμεσες Πωλήσεις:
6 Συμβουλές Για Την Επιτυχία


Αν ασχολείστε με τις άμεσες πωλήσεις, ή ακόμα και αν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με αυτές, αυτό το άρθρο είναι για εσάς αφού μπορείτε να βρείτε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επιχείρηση άμεσων πωλήσεων σας. Πιο συγκεκριμένα, θα βρείτε 6 σημεία τα οποία θα μεταμορφώσουν την επιχείρησή σας αυξάνοντας τα αποτελέσματα και τα καθαρά κέρδη.

Direct Sales

Αντιμετωπίστε την επιχείρησή σας ως μια πραγματική επιχείρηση

Ακόμα και αν το αρχικό σας κεφάλαιο είναι πολύ χαμηλό για την έναρξη της επιχείρησης, πρέπει να την αντιμετωπίζεται ως μια επιχείρηση εκατομμυρίων. Οι άνθρωποι που εντάσσονται σε MLM εταιρείες δεν συνειδητοποιούν ότι αυτή είναι μια πραγματική επιχείρηση. Οι περισσότεροι που εντάσσονται σε αυτές στο παρελθόν ήταν εργαζόμενοι όλη τους τη ζωή χωρίς προηγούμενη επιχειρηματική, μάρκετινγκ ή ακόμα και πωλήσεων εμπειρία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν δημιουργούν τη δικία τους εταιρεία άμεσων πωλήσεων, να την αντιμετωπίζουν ως... χόμπι. Μπορεί να ξοδέψουν μια ώρα σε μια εβδομάδα δημιουργώντας την εταιρεία τους και την επόμενη βδομάδα να μην ασχολούνται καν με αυτή, παρ' όλα αυτά όμως να εκνευρίζονται επειδή δε βλέπουν αποτελέσματα. Αν ξοδεύατε εκατομμύρια για ένα franchise των McDonalds, θα αφιερώνατε μόνο μια ώρα την εβδομάδα οικοδομώντας την επιχείρησή σας?

Παίξτε με τους αριθμούς

Οι άμεσες πωλήσεις είναι ένα παιχνίδι αριθμών, οπότε αν προωθείτε με συνέπεια τα προϊόντα σας σίγουρα θα δείτε θετικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου - δεν πρόκειται όλοι να πουν ΟΧΙ στις προτάσεις σας. Το συντομότερο που θα δεχθείτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα απορρίψουν τα προϊόντα σας για διάφορους λόγους, τότε τόσο πιο σύντομα θα καταλάβετε ότι μετά από μια απόρριψη προχωράμε στον επόμενο πελάτη χωρίς δισταγμό.

Μπορεί να είστε πεπεισμένοι ότι ένα μέλος της οικογένειάς σας ή ένας φίλος χρειάζεται άνευ όρων την επιχειρηματική ευκαιρία σας, ίσως περισσότερο και απο εσας, αλλά όταν λένε όχι απογοητεύεστε πλήρως και δεν μπορείτε να καταλάβετε το "γιατί" της απόρριψης. Το γεγονός είναι ότι - απλά ξεπεράστε το!! Δεν χρειάζεται να καταλάβετε το "γιατί".

Συνεπής δράση

Η συνέπεια είναι το κλειδί για τα πάντα στη ζωή, συμπεριλαμβανομένων και των άμεσων πωλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι για να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας πρέπει να δουλεύετε πάνω της κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα με συνέπεια. Δεν γίνεται να δουλέψετε για μια βδομάδα και μετά να κάνετε διακοπές για την επόμενη βδομάδα για κανέναν ιδιαίτερο λόγο.

Το παραπάνω έχει ως συνέπεια τον χαμό του μομέντουμ κάτι που αντιτίθεται στην επιθυμία σας να επιτύχετε οικονομική ελευθερία. Καθώς διογκώνετε την επιχείρησή σας, μη ξεχνάτε να είστε συνεπείς στους τρέχοντες πελάτες σας. Οι τρέχοντες πελάτες είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο, σημαντικοί με τους μελλοντικούς πελάτες σας.

Δεσμευτείτε στη προσωπική ανάπτυξη

Αν είστε νέοι στο μάρκετινγκ ή στις πωλήσεις πρέπει να μάθετε ορισμένα βασικά αλλά ζωτικής σημασίας πράγματα. Κατ' αρχάς πέπει να καταλάβετε ποιός/ποιά είστε και τι θέλετε από τη ζωή. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη βελτίωση του εαυτού σας γενικότερα, η οποία θα αντανακλαστεί σε οτιδήποτε κάνετε, συμπεριλαμβανομένης και της επιχείρησής σας.

Πρέπει να διαβάζετε άρθρα και βιβλία, να ακούτε διαλέξεις και να παρακολουθείτε σεμινάρια. Κάντε το συνήθεια να μαθένετε κάτι καινούριο κάθε μέρα και προσπαθείστε να μάθετε από τους καλύτερους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μερικά χαρακτηριστικά ίδια - ένα από αυτό είναι ότι ξοδεύουν μικρές περιουσίες για τη βελτίωση και μόνο του εαυτού τους.

Επωφεληθείτε από το Internet

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το Internet έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Πρόκειται για μια ισχυρή πηγή πληροφοριών και βοηθάει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ανά τον κόσμο. Ως ένας εργαζόμενος άμεσων πωλήσεων πρέπει να επωφεληθείτε από αυτό και να το προσαρμόσετε προς το όφελός σας.

Στην πορεία σας θα φτάσετε στο σημείο όπου όσο μεγάλη και αν είναι η λίστα μελλοντικών/τωρινών πελατών σας, είναι πολύ πιθανόν να εξαντληθεί πριν καταφέρετε να φτάσετε στους στόχους σας και στην επιτυχία που επιθυμείτε. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να παράγετε πελάτες χρησιμοποιώντας το Internet, είτε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, είτε έχοντας το δικό σας blog ή site. Στοχεύστε να γίνετε ένας εξπέρ στον τομέα σας με όπλο τη συνεχή μάθηση.

Μη το βάζετε ποτέ κάτω

Πάρα πολλοί άνθρωποι εντάσσονται στην εν λόγω βιομηχανία και περιμένουν άμεσα αποτελέσματα για τη δουλειά τους. Πρέπει να καταλάβετε ότι στην αρχή θα κάνετε 80% δουλειά και θα ανταμείβεστε μόνο 20%. Καθώς ο χρόνος περνάει όμως, αυτά τα ποσοστά αλλάζουν προς το καλύτερο καθώς η ομάδα σας θα αναλάβει τις προσλήψεις και εσείς απλά θα οδηγείτε την ομάδα.

Σε αυτό το στάδιο η δουλειά που πραγματοποιήσατε στο παρελθόν θα αρχίσει να επιφέρει αποτελέσματα με τη μορφή παθητικού εισοδήματος. Κάντε μια μακροχρόνια δέσμευση, συνδυάστε τη με σκληρή δουλειά και συνέπεια και οι πιθανότητες θα αλλάξουν προς το μέρος σας.

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:

Επιστροφή από Άμεσες Πωλήσεις στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.