Как да преодолеем махмурлука по естествен начин


Една вечер пиене с приятели може да бъде много забавна до момента, когато се събудите на следващия ден и не сте чувствате добре. Ако не сте взели предпазни мерки за да ограничите махмурлука си преди и по време на приемането на алкохолни напитки, тогава може би ще се чувствате все едно сте на влакче в увеселителен парк. Все пак можете да опитате различни методи за да се справите с главоболието и гаденето, причинени от прекаляването с алкохола предишната нощ .

Getting Over a Hangover

Пийте много вода - първата важна стъпка за да преодолеете вашия махмурлук е да се рехидратирате тялото си. Пийте много вода, но водата трябва да бъде стайна температура да не е прекалено студена, нито прекалено топла. Можете да изцедите лимонов сок във водата, тъй като лимона помага да успокоите стомаха си и съдържа витамин С, който ще ви помогне да възвърнете изгубената си енергия.

Яжте пилешки омлет - дори и да се чувствате, че не можете да погледнете храна, трябва да се насилите и да хапнете нещо. Най-добрият вариант в този случай е да си направите омлет с малко обезкостено пиле без кожа. Яйцата и пилешкото месо са богати на протеини, които могат да ви помогнат да възвърнете храненителните вещества, които тялото ви е загубило.

Направете си бананов шейк - ако чувствате, че стомахът ви не може да поеме никаква готвена храна, тогава най-добрата алтернатива е да изядете един банан. Още по-добре ще бъде да си наравите бананов млечен шейк, смесен с малко мед. Банана успокоява стомаха, а с помощта на меда изгражда изчерпаните нива на кръвната захар, а млякото успокоява и рехидратира тялото ви.

Стойте далеч от машината за кафе – нямам предвид, че можете да се изгорите (въпреки, че не трябва да изключваме тази възможност, тъй като имате главоболие и не сте съвсем на себе си). Кофеинът само ще ви дехидратира повече, тъй като е
диуретично средство и няма да помогне на стомаха ви.

Направете си английска солна баня - английската солна баня е един лесен начин да намалите симптомите на махмурлук, особено главоболието. Английската сол отпуска подутите кръвоносни съдове и извлича токсините от кожата. Просто добавете няколко чаши английска сол към вашата топла вана и се отпуснете в продължение на най-малко 15-20 минути. Тази терапия срещу махмурлук  има успокояващ ефект и помага при подувания или тежест.

Поспете - накрая, ако сте имали възможността да опитате всички или някои от посочените по-горе методи и имате време поспете. Преди да си легнете изпийте още една чаша вода за да хидратирате тялото си, но в никакъв случай не трябва да пиете прекалено много вода. 

Горните методи са известни с това, че помагат при преодоляване на махмурлука, но всеки метод работи по различен начин за всеки, може би сте открили собствен метод, който ви помага. Ако забележите, че проблема е сериозен след консумацията на алкохол, то тогава е най-добре да посетите вашия лекар за съвет.

Препоръчвам ви да прочетете също


Върнете се от Как да преодолеем махмурлука към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Affiliate Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are