Καταπολεμώντας τον Πονοκέφαλο από Μεθύσι


Μια νύχτα έξω πίνοντας με φίλους μπορεί να προσφέρει διασκέδαση, μέχρι όμως την επόμενη μέρα που ξυπνάς και δεν αισθάνεσαι πολύ καλά. Εάν δεν είχατε λάβει τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα πριν και κατά τη διάρκεια του ποτού για να περιορίσετε το hangover, τότε ίσως να ετοιμάζεστε για μια τρελή βόλτα με το τρενάκι του λούνα-παρκ. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία μεθόδων για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων και της ναυτίας που προκλήθηκαν από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από το προηγούμενο βράδυ.

Πιείτε άφθονο νερό – Το πρώτο βήμα για την ανάκτηση από το πονοκέφαλο από μεθύσι είναι η ξανα-ενυδάτωση του οργανισμού σας. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου – ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού καθώς το λεμόνι βοηθάει στο να καταπραΰνει το στομάχι και στην ανάκτηση μέρους της χαμένης σας ενέργειας λόγω της ΒιταμίνηςC που περιέχει.

Φάτε μια ομελέτα με κοτόπουλο– Ακόμα και αν δεν έχετε όρεξη για φαγητό, πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας να φάει κάτι. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι να φάτε μια ομελέτα με φιλέτο κοτόπουλο. Τα αυγά και το κοτόπουλο είναι πλούσια σε πρωτεϊνη η οποία μπορεί να ανανεώσει το αδύναμο σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Πιείτε ένα μιλκσέικ μπανάνα– Αν αισθάνεστε ότι το στομάχι σας δεν μπορεί να λάβει καθόλου μαγειρεμένο φαγητό τότε η καλύτερη εναλλακτική είναι η μπανάνα. Ακόμα καλύτερα είναι να φτιάξετε ένα μιλκσέικ μπανάνα με μια κουταλιά μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και με τη βοήθεια του μελιού θα ανεβάσει τα πεσμένα επίπεδα σακχάρου, ενώ το γάλα τηα καταπρα ΰνει και θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας.

Μείνετε μακριά από την μηχανή του καφέ– Και δεν εννοώ ότι μπορεί να καείτε (αν και αυτό θα μπορούσε να είναι μια δυνατότητα, εάν έχετε δυνατό πονοκέφαλο και δεν είστε αρκετά ο εαυτός σας). Η καφεϊνη θα σας αφυδατώσει περισσότερο και δεδομένου ότι είναι διουρητική, δεν θα βοηθήσει το στομάχι σας.

Χρησιμοποιήστε άλατα Epsom– Τα άλατα Epsom είναι μια καλή πρακτική για την μείωση των συμπτωμάτων του hangover και ιδιαίτερα των πονοκεφάλων. Τα Epsom άλατα βοηθάνε στη χαλάρωση πρησμένων αιμοφόρων αγγείων και μπορούν να αντλήσουν τοξίνες από το δέρμα. Απλώς αδειάστε μερικά φλιτζάνια αλάτωνEpsom σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και χαλαρώστε για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Αυτή η hangover-θεραπεία μπορεί επίσης να έχει μια κατευναστική επίδραση στο φούσκωμα και στη πίεση στο κεφάλι.

Πέστε για ύπνο– Τέλος, αν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε όλες η κάποιες από τις παραπάνω μεθόδους και στην συνέχεια έχετε χρόνο για έναν πλήρη ύπνο, τότε κάντε το. Πριν ακουμπήσετε στο μαξιλάρι σας, πιείτε άλλο ένα ποτήρι νερό για την ενυδάτωση του σώματός σας.

Τα παραπάνω είναι γνωστό ότι βοηθούν στη θεραπεία τωνhangover αλλά κάθε μέθοδος επιδρά διαφορετικά στον καθένα και μπορεί να ανακαλύψετε μέχρι και τη δικιά σας μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα στον οργανισμό σας. Εάν φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα μετά τη κατανάλωση αλκοόλ, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:


Επιστροφή Από Καταπολεμώντας τον Πονοκέφαλο από Μεθύσι στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Affiliate Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are