Здравословни идеи за леко хапване


В днешно време живеем на много забързано темпо, така че времето се смята за лукс. Поради липсата на време игнорираме значението на някои неща в ежедневните ни дейности, едно от които е хранителните ни навици.

Healthy Snack Ideas

Тъй като се опитваме да свършим всичко необходимо в рамките на деня сме склонни да намерим най-лесният начин, когато става въпрос за нашата диета. Вместо да посветим известно време за нормална здравословна храна много често избираме лесния начин и не обръщаме внимание на съставките в храната, която приемаме достатъчно е да задоволи глада ни.

А това полезно ли е за нашето здраве?

Разбира се всички ние се грижим да сме здрави, както от вътре, така и да изглеждаме здрави отвън. Бързото нездравословно хранене не може да навреди на нашето здраве или да промени начина, по който изглеждаме нали така?

Това е много грешен начин на мислене!

Като си намираме извинения от типа това е само едно ядене, нямам време... забравяме сериозността на лошите хранителни навици и това ни подтиква да правим същите грешки всеки ден.

Решението

Нека започнем с 5 минутна подготовка за закуска. Буквално 5 минути!!

Закуска

Препечете си една пълнозърнена филийка намажете я с растителен маргарин и малко мед, заедно с малко нискомаслено мляко прибавено към купа зърнени култури, които са с високо съдържание на фибри. Видяхте ли отнема по-малко от 5 минути  да подготвите вашата здравословна закуска, която е добре балансирана за да започнете  деня си. Можете дори да промените като прибавите кисело мляко и мед.

Късна закуска

За късната закуска нямате нужда от по-горе посочената подготовка. Два сезонни плода са напълно достатъчни (напр. една ябълка и един банан) - без каквато и да било подготовка!

Обяд

Обяда обаче е малко по-сложен, тъй като повечето хора са все още на работа и имат по-малко от половин час за да приготвят обяд си и да го изядат през това кратко време. Не се притеснявайте! С малко организация и подготовка от предишния ден ще имате достатъчно време да се насладите на обяда си. Между другото, когато ядете вашата храна на обяд или вечеря не бързайте, храненето не трябва да продължи по-малко от 20 минути.


Както бе споменато по-горе пригответе обяда си от предишния ден, който можете лесно да опаковате и вземете с вас на работа. Храни, като например макаронени изделия, ориз, пиле на грил, пуйка, варени яйца и дори риба се опаковат лесно и можете да ги занесете на работното си място. Друга възможност е да смесите някои от изброените по-горе продукти в сандвич от пълнозърнест хляб, като прибавите пресни зеленчуци.

Можете дори да подготвите и опаковате салата гарнирана с малко пиле на грил. Мога да ви предложа някои други опции, като например да сготвите леща, грах, боб, които са богати на протеини и аминокиселини.

Между вашия обяд и вечеря изберете някакъв плод или кисело мляко.

Вечеря

Ако имате нещо леко за обяд (например салата) тогава вечерята ви може да бъде по-богата и пълна (и обратното). Повечето хора обикновено имат повече време за вечеря, отколкото за обяд поради ежедневната си натоварена програма. Някои хора обаче прекаляват с последното за деня хранене.Не го правете. Придържайте се към нормално голяма порция, която да включва добре балансирана и питателна храна.

В зависимост от това дали тренирате всеки ден (винаги е добре да го правите) тялото ви ще се нуждае от допълнителни добавки, които е изразходвало по време на тренировката. Препоръчвам ви да приемате повече плодове, богати на протеини.

Един последен съвет, който аз почти забравих пийте много вода най-малко 8 чаши на ден за да поддържате тялото си хидратирано.

Както виждате с малко организация и желание можете да промените хранителни си навици към по-здравословен начин на живот и да не ви отнемат много време.

Препоръчвам ви да прочетете също


Върнете се от здравословни идеи към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are


Hot Topics

How to Prevent Hangovers

4 Musts To Prevent Hangovers

How To Get Better Sleep

How to Get Better Sleep

How To Cure Headaches

How To Deal With Headaches-The Natural Way

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination