Как да излекувате главоболие по естествен начин


Дали ще бъде неприятна мигрена или само незначителна болка главоболието не е шега. Преди обаче да започнете да се тъпчете с хапчета трябва да опитате някои естествени начини, които могат да облекчат вашето главоболие. Някои естествени начини са по-ефективни от други, но разбира се всеки човек трябва да намери начина или средството, което му помага. По долу ще видите няколко съвета за това как да излекувате главоболие по естествен начин.

How to Cure a Headache

Натиснете местата, където изритвате болка - акупресурата е древно лечебно изкуство, което всеки може да прави с помощта на пръстите си, като леко натиска около точките на напрежение. Опитайте се да използвате вашия палец и показалец за да притиснете плътта между палеца и показалеца на другата си ръка на около един сантиметър от мястото, където се свързват. Масажирайте нежно с кръгови движения за около една минута, след което сменете ръцете и повторете.

Кратка разходка - когато излезете навън и подишате малко свеж въздух и си направите една 30-40 минутна бърза разходка намалявате нивото на стреса и увеличавате нивата на природните болкоуспокояващи химикали, известни като ендорфини. Не прекалявайте с упражненията и не излизайте при високи температури, тъй като това всъщност може да предизвика главоболие или да увеличи болката на вече съществуващото такова.

Ако забележите, че по време или след всяка тренировка имате главоболие, това може да означава, че сте се дехидратирали или не се храните здравословно. Каквато и да е причината, ако имате непрекъснати главоболия най- добре е да посетите вашия лекар.

Опитайте криотерапия - идва от гръцката дума "крио", което означава "студен".  Един доказан метод  да облекчите болката причинена от главоболие е, като поставите нещо студено върху мястото, където изпитвате най-силна болка. Можете да използвате лед, студен гел или просто опаковка замразени зеленчуци. Тази терапия помага да се свият кръвоносните съдове около скалпа и забавя скоростта, с която нервите предават сигнали за болка към мозъка.

Направете си лека закуска - винаги сме склонни да твърдим, че стреса от дългия и тежък работен ден е причината за нашето главоболие, но понякога истинската причина е, че просто забравяме да се храним. Без значение колко сте заети опитайте се винаги да намерите време най-малкото за лека закуска на всеки 3-4 часа и пийте достатъчно вода (най-малко 8 чаши на ден).

Мозъкът се нуждае от две неща  за да функционира правилно това са кислород и глюкоза. Водата, която пием ни помага да осигурим на мозъка кислорода, от който се нуждае, а глюкозата идва от храната.

Какво да избягваме и какво не- трябва да избягвате газирани напитки, не само за да избегнете главоболия, но и да сте здрави като цяло. Въздържайте се от пушене,защото с всяко дръпване от цигара вие вдишвате повече от 4000 вредни химикали. Избягвайте каквато и да било пържена храна, алкохол, шоколад, захар, сол и особено кофеин.

За да се поддържате добър поток на енергия и кръв към мозъка трябва да приемате богати на фибри храни например- пълнозърнести храни, зелен чай, джинджифил, моркови, бадеми и сушени сини сливи. Незаменими помощници при главоболие са сока от моркови и ментовия чай.

Вземете вашите "8 часа" – друго, което "трябва" да направите е да спите поне 8 часа. Опитайте се да си създадете режим за спане. Изследвания показват, че лошите навици за спане могат да предизвикат главоболия и тежки мигрени.


Препоръчвам ви да прочетете също


Върнете се от как да излекувате главоболие към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Other Topics

Need to Give Up

10 Reasons Why You Need To Give Up

Importance of Setting Priorities

The Importance Of Setting Priorities

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Speed Reading Tips

Learn How To Read With Double The Speed

MLM Tips

MLM Tips You Should Know To Have The Upper Hand


Network Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are