Значението на определянето на приоритетите


Значението за определянето на приоритети - Това е кратък разказ, който открих чрез един мои приятел, който съм обичал толкова много, че не можах да устоя да не го "споделя" в моя сайт. Искам колкото се може повече хора да прочетат тази история за да разберат значението на определянето на приоритетите и да направят този свят по-добро място.

Setting Priorities

Един професор стоеше преди да започне неговия учебен час по философия с няколко предмета пред него. Часът започна без да каже нито една дума той взе голям празен буркан и започна да го пълни с топки за голф. Попитал студентите дали съдът е пълен. Всички се съгласили, че наистина е пълен.

После професорът взел една кутия с камъчета и я изсипал в съда. , Разклатил го леко и камъчетата започнали да се търкалят в свободните места между топките за голф. След това той отново попитал студентите дали съдът е пълен. Те пак отговориха утвърдително.

След това професорът взел кутия с пясък и я изсипал в съда. Разбира се, пясъкът запълнил останалото свободно пространство. Той попитал още веднъж дали съдът е пълен. Студентите отговориха единодушно "да".

Тогава професорът взел две бири от бюрото и изсипал съдържанието им в съда, кото запълнил празното пространство между песъчинките. Студентите се разсмяха.

"Сега обърнете внимание", казал професорът, когато смехът утихнал. "Искам да ви кажа, че този съд представлява вашият живот. Топките за голф са важните неща, като например вашето семейство, вашите деца, здравето ви, вашите приятели и любимите ви страсти - и ако загубите всичко друго и ви останат само те, животът ви ще бъде достатъчно пълен. Камъчетата са другите неща, които са важни в живота ви, като работата ви, къщата и колата ви. Пясъкът представлява всички останали- дребни неща, които ви харесват, но можете и без тях.

"Ако сложите пясъка първо в съда", продължил той, "няма да има място за камъчетата и топките за голф. Същото важи и за вашия живот".

Ако губите времето и енергията си за дребни неща, никога няма да имате място за нещата, които са наистина важни за вас.

Обръщайте внимание на нещата, които имат смисъл за вас и са от решаващо значение за щастието ви.

Прекарвайте ценно време с децата си. Прекарвайте известно време с родителите си. Посещавайте баба си и дядо си по-често. Заведете партньора си на вечеря от време на време да "пречупите" монотонната рутина. Играйте голф с приятелите си. Винаги ще има "разсейвания" и никога няма да свършат, така че просто си живейте живота , все едно няма да дойде утре.

Професорът продължил "Погрижете се първо за топките за голф - нещата, които наистина имат значение за вас. Сега виждате ли значението на определяне на приоритетите си? Всичко останало е само пясък".

Един от студентите вдигна ръка и попита какво представлява бирата . Професорът се усмихнал и казал: "Радвам се, че попита." Бирата просто ви показва, че няма значение колко пълен е животът ви, винаги има място за две бири с приятел.

Препоръчвам ви да прочетете също:


Върнете се от значението на определянето на приоритетите към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Other Topics

Need to Give Up

10 Reasons Why You Need To Give Up

Importance of Setting Priorities

The Importance Of Setting Priorities

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Speed Reading Tips

Learn How To Read With Double The Speed

MLM Tips

MLM Tips You Should Know To Have The Upper Hand


Network Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are