3 Вида Влияния


Вашите предпочитания, поведения и навици са повлияни от много мощни външни сили. Тези сили имат много коварен контрол върху живота ви, затова е необходимо да разберете как да ги използвате във ваша полза, вместо да ви влияят по негативен начин и да ви възпрират да постигнете цели си.

Other Influence

Ние всички сме засегнати от три вида влияния:

а. С какво храним нашето съзнание

б. Нашата влиятелна група от хора

в. Обстановката

С какво храним нашето съзнание

Нашият мозък е програмиран да прави едно нещо за да "оцелее". Не е предназначен да ни прави щастливи, а напротив, мозъка винаги има "грижата" за отрицателните ресурси. Ако слушаме новините по радиото или ги гледаме по телевизията, бъдете сигурни, че храним мозъка ни с негативизъм. Хората се наслаждават на сензационното и шокиращите новини и медиите знаят това много добре.

Как да предпазим съзнанието си от всички тези негативни влияния?

Това е лесно! - С дисциплина.


Просто стойте далеч от всичките боклуци. Вместо да пуснете радиото в колата си за да слушате всички негативни новини, случващи се по света, както и всички реклами, с които ни бомбадират, пуснете си едно CD за положително вдъхновяващи програми за самостоятелно развитие. Истории за какво е добро и какво е възможно в живота. Слушайте различни истории за успех и идеи за това как да обогатите живота си.

Докато сте у дома, вместо да губите времето си гледайки шоу или филм по телевизията и да си фантазирате какъв може да бъде животът ви, прочетете 50 страници от книга, която ще ви помогне да "живеете" в собствената си реалност и щеви помогне да станете по-добър човек. Направете това и ще се отделите от групата на обикновените хора.

За да разберете и да сте наясно с какво храните съзнанието си, пишете в продължение на една седмица, колко часа сте изгубили гледайки телевизия, слушайки новини в колата си, четейки списания и клюки или чатейки с приятелите си за местните клюки, по телефона или чрез сайтовете за социални медии.

Ще бъдете изненадани колко часа сте изгубили, които бихте могли да използвате, за да храните съзнанието си с позитивна и вдъхновяваща информация. В този уебсайт в дясната страна, има много книги за лично развитие и аудио касети, които можете да си поръчате от Amazon, така че да храните съзнанието си по правилния начин и да започнете да инвестирате в себе си.

Нашата влиятелна група от хора

Според изследване на Харвард, влиятелната ви група определя 95% от вашия успех или неуспех в живота. Един от моите ментори, покойния Джим Рон твърди, че такава група комбинира средно петима души, които са най-често около вас. Качеството на нашия живот, включително нашето здраве, доходи и отношенията ни са отражение на хората, които ни обграждат.

Влиянието на вашите петима (или повече) приятели, може да бъде както положително, така и отрицателно, но имайте в предвид, че не може да има около вас негативни хора и да очаквате да имате положителна нагласа в живота.

Намерете хора, които имат положителни качества в областта на живота, където искате да бъдете по-добри, които имат финансовите и бизнес успехи, които желаете, родителските умения, които искате, взаимоотношенията, които желаете и като цяло начина им на живот, на койти се наслаждавате. Тогава прекарвайте колкото се може повече време с тях , така че да влязат в "групата на петимата".

Ако искате да започнете да се храните здравословно, общувайте с хора, които се хранят по-здравословно от вас. Ако искате да увеличите доходите си, общувайте с хора, които печелят повече от вас. И ако искате да имате по-положителна нагласа и да се справяте с живота по по-добър начин уверете се, че около вас има положителни и вдъхновяващи хора.

Обстановката (заобикалящата ни среда)

Когато споменавам обстановката и заобикалящата ни среда, нямам в предвид само материалното около нас, но също така и психологическите бариери, пред които сме изправени всеки ден. Каквото и препятствие да ви спира от успеха, трябва да го премахнете или поне намалите. Може да бъде нещо, което правите в момента, но просто не работи за вас или е счупено или дори дефектно, което ви пречи да работи ефективно и продуктивно.

Тази пречка може да бъде толкова малка, като незавършена задача, за която трябва да се погрижите. Спира ви да продължите напред, защото тя е заседнала в мозъка ви и винаги ще ви напомня, че трябва да й обърнете внимание в даден момент.

Трябва също да защитите обстановката от физически и психически емоционални влияния. Сигурен съм, че ще се съгласите, че " получавате от живота това, което допускате". Ако допуснете да бъдете ниско платени и да работите извънредно, това ще ви се случи. Ако допуснете тялото си с наднормено тегло, тогава нищо няма да се случи, за да се промени тази ситуация. Ако търпите неуважение, ще ви бъде пренебрегвани от почти всички около вас.

Премахнете всички тези пречки и бариери от живота си и не допускайте нищо, с което не сте напълно съгласни.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от 3 вида влияния към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.