Лидерски характеристики –Лидер ли сте?


Да притежавате лидерски характеристики е от голямо значение за да успеете в бизнеса и живота като цяло. Много хора смятат, че  лидерите се раждат, докато други смятат, че лидерите се правят. Лично аз вярвам, че лидерството е процес, който може да бъде постигнат и успеха ни като лидери зависи от колко инвестираме в него. Повече лични инвестиции водят до по-добри резултати, което от своя страна ни прави по-добри лидери.

Leadership Characteristics

За да придобиете лидерски характеристики ви трябва време, през което трябва системно да работите върху подобряването на вашите добри навици и да се откажете от лошите. Няма да се превърнете в лидер само, защото провъзгласявяте себе си за такъв, но хората, които са готови да ви следват ще могат да направят това.

Всички велики лидери имат едно общо нещо и това е способността им да управляват времето. Винаги трябва да намират допълнително време, тъй като да бъдеш лидер означава, че има много хора, които искат съвет, които очакват следващите инструкции или просто чакат да направят следващата стъпка.

Независимо дали имаме лидерски  характеристики или не, всички ние сме се сблъсквали с поне един лидер, който се откроява от тълпата. Това е този, който винаги гледа напред и знае точно къде и кога да отиде. Те имат визия, чрез която ще ви накарат да повярвате в нещо, въпреки че все още не съществува.

Един мой приятел преди малко повече от две години чул за MLM компания от САЩ. След като чул няколко забележителни коментара за тази компания, решава да отиде и да види презентация на живо и за целта пропътува повече от 3000 километра. Той се върна на нашия малък остров, наречен Кипър, където никои дори не бе чувал за MLM компании.

Неговият опит от видяното и неговата гледна точка по въпроса му помагат да успее в рамките на 2 години да разпространи тази компания в Кипър за и може да се похвали с невероятен Network екип по-голям, отколкото някой можеше да повярва. Неговият екип има членуве в над 10 различни страни и екипа му продължава да расте  с помощта на други лидери, които той е открил по пътя си и направи този малък остров най-бързо развиващата се Network power machine след САЩ.

Един истински вярващ и велик лидер - браво Накис!

Истинският лидер не се фокусира само върху неговото развитие, а намира време, точните думи и действия, които помагат на другите да намерят най-доброто в себе си. Те предоставят възможности за други хора или поне им показват пътя към възможностите, а след това ги подкрепят. Насърчават хората да присъстват на сбирки за обучение, за да научат колкото е възможно повече, включително самостоятелна мотивация, което според мен е ключът към успеха.

Един добър отличителен белег на ефективни лидерски характеристики е като "разнасят славата и поемат вината". Всяка добра новина в екипа, лидера е първият, който трябва да разбере за нея и да я разпространи, да оцени и кредитира победителите, но също така дава пример на останалата част от екипа. Когато нещата не се развиват в желаната насока чрез дейностите и резултатите на екипа, лидера е пръв да признае това и да поеме вината.

Политиците се считат за модели за подражание и за лидери на много, тъй като са били избрани от мнозинството. Колко, обаче, политици виждате да поемат вината за "грешни действия" или в някои случаи дори по-лошо "без действия"? Опасявам се, че отговорът е "не много". Само истински лидер може да приеме грешките си и да се справи с последиците.

Понякога бъркаме силните и влиятелни хора с лидери. Всеки може да говори на висок тон и да се опитва да повлияе на тълпата, но колко могат да живеят с техните очаквания като истински лидери. Махатма Ганди е скрамен лидер, който ми идва на ум. Един много прост и скромен човек с милиони последователи. Лидер, който се опитва да издигне всеки друг освен себе си.

В заключение, моето лично мнение за човек с лидерски характеристики е, когато това лице "действа". Има много велики предписания за истински лидер, но ако някой може да събере група от хора заедно и просто да действа за доброто на групата това лице променя нещо и това  има значение.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнате се от лидерски характеристики към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Other Topics

Need to Give Up

10 Reasons Why You Need To Give Up

Importance of Setting Priorities

The Importance Of Setting Priorities

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Speed Reading Tips

Learn How To Read With Double The Speed

MLM Tips

MLM Tips You Should Know To Have The Upper Hand


Network Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are