MLM набиране - какво трябва да знаете за да имате надмощие


Има много MLM съвети за набиране, които могат да бъдат използвани от представители на MLM, когато се опитват да набират нови членове. Сега, когато работя с MLM компания в продължение на почти една година наистина мога да подкрепя израза "това е игра на числа".

На колкото повече хора разкривате своя бизнес план, толкова по-голям MLM успех в набирането ще имате. Когато сте наясно с вашата перспектива има няколко неща върху, които трябва да се съсредоточите. Ще споделя с вас съвети от моя личен опит.

MLM Recruiting

1. Каква е ползата за тях - Няма значение колко развълнувани сте и колко вярвате в своя бизнес план и продукти лицето, срещу което сте изправени  има само едно нещо в съзнанието си и това е "Каква полза има за мен?". Този начин на мислене е напълно разбираем, затова трябва да го имате на ум. Не говорете за това колко велик е вашия бизнес план според вас, защото тях наистина не ги интересува.

2. Използвайте първото им име - Когато отговоряте на каквито и да е въпроси, които задават потенциалните ви клиенти, обръщайте се на малко име към тях, като по този начин ги карате да ви чувстват  по-близки. Това показва уважение и приятелство, което винаги има положителен ефект.

3. Използвайте често въпроси  - Задаването на въпроси от нормално естество, когато сте лице в лице с клиент ви помагат по много начини, включително и за MLM набирането. На първо място ще възпре човека срещу вас да задава прекалено много въпроси. Задаването на въпроси не е лошо нещо, но чрез отговорите си може да предизвикате нещо, което да има негативен ефект върху клиента ви без да го искате дори и да сте 100% честни.

Втората причина, поради която задаването на въпроси може да ви бъде полезно е, ако задавате правилните въпроси ще рисувате образи в съзнанието на клиентите си, които са емоционални и могат да бъдат много силни.

Въпроси като "Ако сте финансово независими колко повече време ще имате за да прекарвате със семейството си? Или, "Ако получавате допълнително $ 1000  всеки месец, как това ще промени живота ви? На колко екскурзии бихте отишли и колко различни страни бихте посетили?

4. Вземете член от екипа със себе си – В началото на кариерата ми в MLM, аз правех тази грешка, когато набирах MLM клиенти. Мислех си "Колко трудно може  да бъде да натисна бутона на моя лаптоп за да започне видеото и да отговоря на въпросите в края на презентацията"? Отговорът е много лесно, но какво впечатление създавах в моя клиент, ако в крайна сметка се присъединят ще трябва да правят това, което правех аз всичко сами.

Не е трудно да се направи, но може да изглежда страшно в началото. Разбира се не всички имат еднакъв характер и способност да общуват с другите, така че това може да изглежда като сложна задача. Поради тази причина започнах да вземам спонсора си с мен. Това показваше на хората, че също ще имат  член от екипа близо до тях, което ги кара да се чувстват по-сигурни.

5. Отговаряйте на въпросите в правилното време – Съвсем нормално е, когато показвате презентация хората да имат въпроси. Обяснете им, че ще получат отговор на всички техни въпроси в края, когато презентацията завърши.

Презентациите на MLM компаниите имат за цел  да бъдете максимално информирани  и да отговорят на колкото се може повече въпроси за да ви помогнат с вашето MLM набиране. Изчакайте края независимо далие презентация на живо или 15 минутно видео, които вършат цялата работа за вас – това бе и първоначалната идея.

Въпросът, който аз лично обичам да задавам най-много, веднага след края на презентацията  "Какво ви хареса най-много продуктите, които  предлагаме или колко пари можете да спечелите от плана за компенсация или и двете? "Този въпрос ще ги насочи да кажат нещо положително за това, което току-що видяха и ще се замислят върху  отговора, който ви дадоха.

6. Никога не преследвайте клиентите си - С други думи не показвайте отчаяние! Подобно на повечето хора, аз се присъединих към моята MLM компания за допълнителни доходи, които можех да спечеля, защото отчаяно се нуждаех. Без значение колко отчаяни сте и колко финансови проблеми имате, никога не предавайте това съобщение и буквално да молите някой да се присъедини към вашия бизнес план.

Ако направите това, докато набирате MLM клиенти и в крайна сметка те се регистрират, ще бъде поради погрешни причини, които в дългосрочен план ще доведат и двама ви до никъде. Моят личен опит показва, че ако "убедите" някой да се присъедини винаги завършва с неуспех. По простата причина, че вие сте  взели решение вместо тях.

Това, което трябва да направите е да ги оставите да се убедят, че се нуждаят от промяна и са способни да печелят повече пари и да имат повече свободно време отколкото  имат сега. Ако направите това и запазите мотивацията и оставите всичко на течението ще имате победител, един скъпоценен камък в отбора си.

7. Бъдете ​​съсредоточени - Когато показвате вашата презентация се уверете, че сте физически и психически настроени. Може да сте виждали презентацията стотици пъти, но трябва да сте съсредоточени и да показвате ентусиазъм. Последното нещо, което трябва да правите докато гледате презентация с клиентг е да сте заети да говорите по телефона или да правите нещо друго това е много непрофесионално.

8. Никога не спорете – коментарите, които съм чувал след презентации или  преди тях  са много различни. Някои от тях са положителни, други неутрални, някои от тях дори обидни. Трябва да запомните, че всеки си има собствено мнение и хората виждат нещата по различен начин. Ако някой ми каже, че презентацията му е харесала много и казва положителни неща, аз ще кажа "Напълно съм съгласен с теб."

Ако някой е настроен неутрално към идеята ще им задам някои въпроси или ще отговоря на техните въпроси. Ако някой е негативен  или се отнасят обидно, аз просто им отговарям: "Разбира се, имате право на вашето мнение, но аз виждам нещата по различен начин". Никога не бих спорил с тях или да се опитам да докажа, че съм прав. Предпочитам да им благодаря за отделеното време и да се преместя.

Последен съвет ,ако не се провалите, не можете да успеете. Винаги помнете, че MLM набирането е игра на числа - някои печелите, други губите. За да успеете, трябва да продължавате напред, с подкрепата на вашия екип, но не забравяйте, че и вие трябва да  подкрепяте екипа си. Всичко е въпрос на работа в екип! 

"Нашата най-голяма слава не се състои в това никога да не падаме, а в това как нараства всеки път, когато паднем" - Оливър Голдсмит

Препоръчвам ви да прочетете също:


Върнете се от MLM набиране към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

         
Network Marketing