Προσλήψεις στην MLM - Τί πρέπει να ξέρετε για να έχετε το πάνω χέρι


Υπάρχουν πολλές συμβουλές στον τομέα των προσλήψεων MLM οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από εκπροσώπους MLM όταν αυτοί προσπαθούν να προσλάβουν νέα μέλη. Οντας σε μία MLM εταιρεία εδώ και σχέδον ένα χρόνο, μπορώ να υποστηρίξω πλήρως τη φράση "είναι ένα παιχνίδι αριθμών".

Σε όσο περισσότερους ανθρώπους εκθέτετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία στη πρόσληψη θα έχετε. Παρ' όλα αυτά όταν είστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πιθανό άνθρωπο προς πρόσληψη, πρέπει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω σημεία. Αυτά που θα μοιραστώ μαζί σας προέρχονται από τη προσωπική μου εμπειρία.

MLM Recruiting

1. Τί κέρδος θα έχουν - Ανεξαρτήτως του πόσο ενθουσιασμένοι είστε και πόσο πιστεύετε στο επιχειρηματικό σας σχέδιο και τα προϊόντα σας, το άτομο που κάθεται απέναντί σας έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του, και αυτό είναι το τί θα κερδίσει. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι απολύτως κατανοητός και ως εκ τούτου πρέπει να τον κρατήσετε στο μυαλό σας. Μη μιλάτε για το πόσο καλό ΕΣΕΙΣ πιστεύετε ότι είναι το σχέδιό σας επειδή στην τελική δεν τους νοιάζει.

2. Χρησιμοποιείτε το μικρό τους όνομα - Οταν απαντάτε τυχόν ερωτήσεις που οι υποψήφιοι σας ρωτάνε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το μικρό τους όνομα αφού με αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία γίνεται πιο προσωπική. Τους δείχνει μια ένδειξη σεβασμού και φιλίας η οποία έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα.

3. Κάντε ερωτήσεις συχνά - Κάνοντας ερωτήσεις σε τακτική βάση όταν βρίσκεστε τετ-α-τετ με έναν υποψήφιο βοηθάει με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια της MLM πρόσληψης. Κατ' αρχάς θα αποθαρρύνει τον υποψήφιο να κάνει και αυτός ερωτήσεις προς εσάς.

Οντας ερωτώμενος δεν είναι κάτι αρνητικό, αλλά στις απαντήσεις σας υπάρχει περίπτωση να πυροδοτήσετε κάτι που να έχει αρνητική επίδραση προς τον υποψήφιό σας, άθελά σας και ακόμα και αν είστε 100% ειλικρινής.

Ενας δεύτερος λόγος είναι ότι με τις κατάλληλες ερωτήσεις μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες στο μυαλό του υποψηφίου οι οποίες μπορεί να είναι συναισθηματικές και αρκετά ισχυρές. Ερωτήσεις όπως "αν είχατε οικονομική ελευθερία πόσο περισσότερο χρόνο θα αφιερώνατε στην οικογένειά σας? 'Η αν είχατε έξτρα 1000 ευρώ εισόδημα κάθε μήνα, πώς θα άλλαζε τη ζωή σας? Πόσα ταξίδια θα κάνατε και πόσες διαφορετικές χώρες θα επισκεπτόσασταν?"

4. Πάρτε ένα μέλος της ομάδας σας μαζί - Αυτό είναι κάτι που δεν έκανα στην αρχή της MLM μου καριέρας όταν έκανα προσλήψεις. Συνήθιζα να σκέφτομαι "πόσο δύσκολο είναι να πατήσει κάποιος play στο λάπτοπ, να αφήσει το βίντεο να τρέξει και στο τέλος να απαντήσει τυχόν ερωτήσεις?" Η απάντηση ήταν ότι ήταν κάτι πολύ εύκολο, παρ' όλα αυτά έδινα την εντύπωση στον υποψήφιο ότι αν τελικά δεχτεί την πρότασή μου, θα πρέπει να κάνουν ότι κάνω και εγώ, όλα μόνοι τους. Οχι κάτι δύσκολο να κάνει κάποιος, αλλά είναι αρκετά τρομακτικό στην αρχή.

Και φυσικά όχι όλοι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα και τις ίδιες ικανότητες να επικοινωνήσει με τους γύρω του, γι' αυτό μπορεί να γίνει μια περίπλοκη διαδικασία. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ξεκίνησα να πέρνω τον σπόνσορά μου μαζί στα ραντεβού. Δείχνει στον υποψήφιο ότι ο τελευταίος θα έχει επίσης άλλο ένα μέλος δίπλα του και με αυτό τον τρόπο θα νιώθει πιο ασφαλής.

5. Απαντήστε ερωτήσεις την κατάλληλη στιγμή - Είναι φυσικό ότι όταν πραγματοποιείτε μια παρουσίαση, οι θεατές θα έχουν ερωτήσεις. Κάντε το σαφές από την αρχή ότι όλες οι ερωτήσεις τους θα απαντηθούν στο τέλος της παρουσίασης.

Μια παρουσίαση από μια MLM εταιρεία δημιουργείται με το σκεπτικό να είναι όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστική και να απαντά στο μεγαλύτερο φάσμα των ερωτήσεων που είναι πιθανό να τεθούν. Γι' αυτό αφήστε την παρουσίαση, είτε είναι μια ζωντανή παρουσίαση ή ένα 15λεπτο βίντεο, να κάνει όλη τη δουλειά για σας - αυτός είναι και ο λόγος δημιουργίας της άλλωστε.

Μια ερώτηση που προσωπικά συνηθίζω να θέτω τις περισσότερες φορές αμέσως μετά τη λήξη της παρουσίασης είναι "λοιπόν τι σας άρεσε περισσότερο, τα προϊόντα που προσφέρουμε, τα λεφτά που μπορείτε να κερδίσετε από το σχέδιο αποζημίωσης, ή και τα δύο?" Αυτή η ερώτηση θα οδηγήσει τους υποψηφίους στο να πουν κάτι θετικό όσον αφορά αυτό που μόλις είδαν.

6. Ποτέ μην κυνηγάτε υποψηφίους - Με άλλα λόγια μη δείχνετε απελπισμένοι!! Οπως οι περισσότεροι άνθρωποι, μπήκα σε μια MLM εταιρεία για τα έξτρα λεφτά που μπορούσα να κερδίσω για τον απλό λόγο ότι τα χρειαζόμουν απεγνωσμένα. Οσο απελπισμένοι και αν είστε με οικονομικά προβλήματα, ποτέ μην μεταφέρετε αυτό το μύνημα στους υποψηφίους παρακαλώντας τους να ενταχθούν στο επιχειρηματικό σας σχέδιο.

Αν το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της πρόσληψης MLM, και τελικά οι υποψήφιοι υπογράψουν την συμφωνία, αυτό θα είναι για λάθος λόγους οι οποίοι μακροχρόνια δε θα οφελήσουν και τους δύο σας. Εχω διαπιστώσει ότι όταν "κυνηγάτε" κάποιον να ενταχθεί σε εσάς, πάντα αυτό καταλήγει σε αποτυχία.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τους αφήσετε να πείσουν τον εαυτό τους μόνοι τους ότι χρειάζονται μια αλλαγή και είναι περισσότερο από ικανοί να κερδίζουν παραπάνω χρήματα και να έχουν μεγαλύτερο ελεύθερο χρόνο απ' ότι έχουν μέχρι τώρα. Αν το καταφέρετε αυτό και κρατήσετε το κίνητρο και τη ροή, έχετε έναν νέο νικητή, ένα στολίδι στην ομάδα σας.

Focus

7. Να είστε συγκεντρωμένος - Οταν δείχνετε την παρουσίασή σας να είστε σίγουροι ότι βρίσκεστε στον χώρο και σωματικά και ψυχικά. Ακόμα και αν μπορεί να έχετε δει την ίδια παρουσίαση εκατοντάδες φορές πρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένος σε αυτή και να δείξετε ενθουσιασμό.

Πιστέψτε με, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να έχετε τον υποψήφιο να παρακολουθεί την παρουσίαση και εσείς να είστε απασχολημένοι μιλώντας στο κινητό σας ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από το να προσέχετε τη παρουσίαση.

8. Μην διαφωνείτε - Τα σχόλια που έχω ακούσει μετά τις παρουσιάσεις μου, ή ακόμα και πριν από αυτές, από υποψηφίους διαφέρουν αρκετά. Μερικά είναι θετικά, μερικά ουδέτερα αλλά μερικά μπορεί να είναι αρκετά προσβλητικά. Ενα πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι όλοι έχουν τη δικιά τους γνώμη και βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Αν κάποιος σας πει θετικά σχόλια για την παρουσίαση, τότε θα του απαντούσα "συμφωνώ απόλυτα μαζί σας".

Αν κάποιος είναι ουδέτερος στην ιδέα, τότε θα ρωτούσα ερωτήσεις ή θα απαντούσα αντίστοιχα. Αν κάποιος είναι πολύ αρνητικός και μερικές φορές ακόμα και προσβλητικός, θα έλεγα "φυσικά και έχετε δικαίωμα γνώμης, αλλά εγώ βλέπω τα πράγματα διαφορετικά". Δε θα διαφωνούσα ποτέ μαζί τους, ή να προσπαθήσω να τους πείσω ότι έχω δίκαιο. Αντιθέτως θα τους ευχαριστούσα για το χρόνο τους και θα προχωρούσα μπροστά.

Μια τελευταία συμβουλή είναι ότι χωρίς να αποτύχετε δεν μπορείτε να πετύχετε. Πάντα να θυμάστε ότι η πρόσληψη MLM είναι ένα παιχνίδι αριθμών - μερικές φορές νικάτε, άλλες φορές χάνετε. Για να πετύχετε πρέπει να μην μένετε στάσιμοι, να ζητάτε υποστήριξη από την ομάδα σας αλλά και να προσφέρετε με τη σειρά σας. Ολα βρίσκονται γύρω από την συνεργασία!!

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:

Επιστροφή από Προσλήψεις στην MLM στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

         
Network Marketing