Необходимостта да се откажете - 10 причини


Когато прочетете заглавието на тази статия и видите думите "трябва да се откажете", може би си мислите "за какво говори той"!! Няма място за тези думи в статия за лично развитие. И тук приятелю е мястото, където не сте грешите.

Need To Give Up

Това, което ви казвам е не да се откажете на надеждите и мечтите си, а да се откажете от "негативните неща" в живота си - нещата, от които ако се "откажете", ще ви накарат да бъдете по-щастливи и не толкова стресирани.

Считано от днес ще кажете добре дошла на промяната и ще се "откажете" от следните неща:

1. Необходимостта да се откажете от съпротивата - за да станете по-добър човек. Взимането на правилни решения за промени ще подобрят живота ви, включително всичко и всички около него.

"Бях свикнал да казвам, че се надявам нещата да се променят. После научих, че единственият начин нещата да се променят е, когато аз се променя " - Джим Рон

2. Необходимостта да се откажете от извинения - вместо да се справяме с нещата по начина, по който трябва, ние започваме да търсим извинения и лесния начин за излизане от ситуацията. Много по-лесно е да кажете: "Аз няма да се откажа от пушенето, защото ми харесва"отколкото: "Аз ще откажа цигарите, защото пушенето убива". Виждате ли последната фраза изисква усилия и действия, а първото изречение е лесния начин -то е просто извинение.

3. Необходимостта да се откажете да се оплаквате - Когато всички и всичко ви прави тъжни и депресирани е време да спрете и да се замислите. Никой не може да ви направи нещастни или жалки освен, ако не го позволите. Това не са човек или обстоятелство, които предизвикват тези негативни чувства във вас, а това е начинът по който се справяте с тези неща.

4. Откажете се от вината - Не обвинявайте другите. Започнете да поемате отговорност за това, което сте, което имате и това, което чувствате. Много по-лесно е да посочите с пръст някой друг, отколкото да посочите себе си и да признаете грешките си.

"Не получавате от живота това, което искате. Можете да получите това, което сте" - Les Браун

5. Необходимостта да контролирате - Оставете всеки и всичко да бъдат по начина, по който са. Ти не си Бог, така че не се опитвайте да бъдете като него. Единственият човек, който можете да контролирате е себе си и собствените си действия.

"Когато получите своя планетата можете да я пренаредите както искате, но за сега всички ние сме само гости тук- Джим Рон

6. Вашата необходимост да бъдете прави - Друг саморазрушителен компонент, който много пъти ни заслепява. Когато възникне дадена ситуация, запитайте се "това наистина струва ли си"? Дали това наистина си заслужава да спорите с някого, само за да докажете своята гледна точка и да ги накарате да разберат, че сте прави - в края на краищата, това е само вашето мнение. "Дайте почивка на егото си, преди да ви пречупи- C.K.Costa

7. Вашето недоверие – Знаете ли, кое наистина е приемливо или неприемливо да правите? Предизвиквам ви. Опитайте невъзможното и ще се шокирате, колко дълго ще имате вяра и желание в себе си. Когато започнах да сърфирам в интернет, да чета различни статии и да търся в различни уебсайтове, винаги казвах на себе си "това е страхотно - Иска ми се да пиша и да изработвам нещо подобно". Сега не само пиша собствени статии, но и направих мой собствен уебсайт, на който се наслаждавам всяка секунда. Опитайте!

8. Откажете се от миналото - Без значение през какво сте преминали преди или колко грешки сте направили и колко хора сте разочаровали, включително и себе си, забравете всичко. За щастие или за съжаление не можете да върнте времето, но можете да живеете в настоящето. Вложете тялото и душата си във всичко, което правите и се радвайте на живота. Съхранете момента след всичко, защото това е настоящето, това е "подарък" от Бога.

9. Опитвате се да впечатлите другите - Трябва да знаете до сега, че не си струва неодобството. Може би ще заблудите някой веднъж или два пъти, но в крайна сметка ще бъдете разкрити. Просто бъдете себе си. Ние всички сме благословени да се различаваме един от друг в нашите специални начини. "Можете да направите повече приятели за два месеца, като започва да се интересувате от други хора, отколкото можете да направите за две години, като се опитвате да накарате други хора да се интересуват от вас" - Дейл Карнеги

10. Необходимостта да се откажете от страховете си - Страхът е просто една илюзия, всичко е в ума. Коригирайте отвътре и отвън и всичко ще си дойде на мястото. "Едно съзнание, фокусирано върху съмнение и страх, не може да се съсредоточи по пътя към победата" - Майк Джоунс

Не казвайте: "Ако можех, бих." Кажете вместо това, "ако мога, ще го направя" - Джим Рон

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от необходимостта да се откажете към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we areSuperFoods

Health Benefits of Almonds

The 7 major health benefits of almonds

Health Benefits of Olive Oil

The 5 main health benefits of olive oil 

Health Benefits of Salmon

Health benefits of salmon

Health Benefits of Tofu

Health benefits of Tofu

Health Benefits of Avocado

The 'Testicle' Fruit

Health Benefits of Blueberries

Health benefits of Blueberries

>> more