Победете най-лошия си враг


Чувствали ли сте безполезни, обезсърчени и депресирани?

Help Me

Най-вероятната причина - самостоятелно ви отхвърляне. Когато не сте в състояние да приемете себе си напълно и безусловно, обезценявате собствената си значимост.

Съмнението във вашите способности ви прави много уязвими, което от своя страна създава друг проблем, който се нарича несигурност.

Как да преодолеем тази ситуация със себе си?

Осъзнаване на проблема!

Отговорът е с една дума, над която стоите "вие". Осъзнавайки, че въпреки външните фактори, които могат да предизвикат негативност, само вие можете да променим това положение. Вие сте най-лошия си враг. Трябва да се разберете, че единственото нещо, което можете да промените и да трансформирате за най-доброто за вас сте Вие.

За да се преодолеете собствената си негативност, вие трябва да "достигнете до повода". Събуждате се една сутрин, направете съзнателно решение и кажете на себе си "достатъчно". Обещайте на себе си, че ще обичате себе си, независимо от всички минали грешки и беди и ще приемете факта, че сте несъвършени, точно както всички останали. Научете се да обичате себе си и всичко ще си дойде на мястото.

Ако искате да опитате най-доброто от себе си в нещо, но не успявате да получите резултатите, към които се стремите, поне ще знаете, че сте опитали да дадете най-доброто от себе си, независимо от резултата. Никой, включително и вие, не трябва да очаквате нищо повече, ако не сте направили най-добрия си изстрел. Ако имате финансови проблеми, спрете да се притеснявате и се съсредоточете как да помагате на себе си да преодолеете тази ситуация. Не забравяйте да подобрите живота си с малко забавления, когато това е възможно. Животът е твърде кратко пътуване, за да пропускате възможности за забавления и удоволствия.

Трябва да имате доверие в способностите си, както и да сте мотивирани за да изпълните собствените си очаквания. Ако смятате, че имате проблем с теглото, визуализирайте желаното си тяло, намерете най-подходящия хранителен режим за себе си и с дисциплина, преодолейте хранителните си навици. Съзнанието е много мощен инструмент, така че създайте мисловна карта и определете собствените си пътища и наставления. Напишете това, което искате да постигнете, направете план, и след това го следвайте.

Запомнете, че всичко, което правите оттук нататък е за да подобрите себе си. След като се подобрите, без дори да осъзнавате, ще предавате тази положителна енергия на другите около вас. Помогнете на връзката между тялото и разума. Направете програма за здравословно хранене, съчетано с някои физически упражнения и така ще помогне на тялото и съзнанието ви да работят като екип, вместо да се отблъскват помежду си.

Разберете и оценете факта, че сте по-добри, от много други хора в този свят. Ако четете това, значи сте в позиция, в която имате компютър и интернет връзка или сте достатъчно здрави, за да отидете до интернет кафе. Можете да четете и разбирате това, което четете. Всичко, което трябва да направите е да разберете какъв късметлия сте за да гледате или слушате новините и осъзнавате, че много хора нямат много мечти. За съжаление, тяхното желание и мечта е дали ще имат нещо за ядене за деня.

Ценете и бъде благодарни за това, което имате.

" Който царува в себе си и управлява своите страсти, желания и страхове, той е повече от цар" - Джон Милтън

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от Победете на най-лошия си враг към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.