Ξεπερνώντας
Tον Χειρότερο Εχθρό Σου


Μήπως αισθάνεσαι άχρηστος, αποθαρρυμένος και βρίσκεσαι σε κατάθλιψη?

Help Me

Η πιο πιθανή αιτία: αυτο-απόρριψη. Όταν δεν είστε σε θέση να αποδεχτείτε πλήρως τον εαυτό σας, υποτιμάτε την πραγματική σας αξία.

Έχοντας αμφιβολία για τον εαυτό σας γίνεστε αυτόματα ευάλωτοι, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε ένα άλλο πρόβλημα που λέγεται ανασφάλεια.

Πώς λοιπόν μπορεί κανείς να ξεπεράσει την παραπάνω άσχημη κατάσταση στην οποία έχει τοποθετήσει τον εαυτό του?

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα!

Η απάντηση δίνεται με μια παραπάνω λέξη η οποία είναι ο "εαυτός" σας.

Κατανοώντας ότι ακόμα και αν εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην αρνητικότητα σας, παραμένει γεγονός ότι μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε την εν λόγω κατάσταση. Είστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σας βοηθήσει στο μετασχηματισμό σας προς το καλύτερο είστε ΕΣΕΙΣ.

Για να ξεπεράσετε την αρνητικότητα πρέπει να σταθείτε για πρώτη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, πάρτε συνειδητά την απόφαση και πείτε στον εαυτό σας "φτάνει πια". Υποσχεθείτε σε σας ότι θα αγαπήσετε τον εαυτό σας ανεξαρτήτως ατέλειας, ψεγαδιού ή ιδιαιτερότητας που μπορεί να έχει και να αποδεχθείτε το γεγονός ότι όπως και εσείς έτσι και κάθε άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τέλειος. Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και όλα θα γίνουν όπως επιθυμείτε.

Αν προσπαθήσετε τα μέγιστα για κάτι, αλλά δεν πετύχετε τα αναμενόμενα, αναγνωρίστε ότι δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό, παρά το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Αν έχετε οικονομικά προβλήματα σταματήστε να ανησυχείτε και επικεντρωθείτε στο πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση.

Μην ξεχνάτε να κάνετε πιο διασκεδαστική τη ζωή σας με μερικές ευχάριστες δραστηριότητες όταν σας δίνετε η ευκαιρία και έχετε τον χρόνο. Η ζωή είναι αρκετά μικρή για να χάσετε από τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση που μπορείτε να δεχθείτε.

Να έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και να δίνετε κίνητρο στον εαυτό σας έτσι ώστε να εκπληρώσετε τα αναμενόμενα. Αν πιστεύετε ότι έχετε πρόβλημα με το σωματικό σας βάρος, τότε δημιουργήστε μια φανταστική εικόνα με το σώμα σας στο βάρος που επιθυμείτε και χρησιμοποιείστε τη ως κίνητρο για να ξεπεράσετε τις κακές διατροφικές συνήθειες.

Το μυαλό είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, γι' αυτό χρησιμοποιείστε το στο έπακρο. Καταγράψτε αυτά που θέλετε να πετύχετε, κατασκευάστε το ανάλογο σχέδιο και ακολουθήστε το.

Επίσης θυμηθείτε πως οτιδήποτε κάνετε από αυτή τη στιγμή και πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του εαυτού σας. Μόλις το πετύχετε αυτό, χωρίς να γίνει αντιληπτό θα διοχετεύσετε αυτή τη θετική ενέργεια και στους γύρω σας.

Βοηθείστε τη σχέση μεταξύ σώματος και μυαλού. Ακολουθώντας ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες, θα βοηθήσετε το σώμα και το μυαλό να δουλεύουν ομαλά μεταξύ τους αντί να απωθούν το ένα το άλλο.

Κατανοήστε και εκτιμήστε το γεγονός ότι βρίσκεστε σε καλύτερη θέση από πολλούς άλλους ανθρώπους στον κόσμο. Αν διαβάζετε το παρόν άρθρο, σημαίνει ότι έχετε στη κατοχή σας έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο διαδίκτυο, ή είστε αρκετά υγιείς για να πάτε μέχρι το Internet Cafe. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και να καταλάβετε αυτά που διαβάζετε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να καταλάβετε πόσο τυχεροί είστε είναι να δείτε ειδήσεις, και να συνειδητοποιήσετε ότι πολλοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να έχουν πολλά όνειρα. Δυστυχώς, η μόνη επιθυμία που έχουν είναι να βρουν κάτι να φάνε την επόμενη μέρα.

Να είστε ευγνώμονες για τα αγαθά που έχετε.

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:

Επιστροφή Από Ξεπερνώντας Tον Χειρότερο Εχθρό Σου στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.