Работа или пасивен доход - Кое  избирате?


Passive Income

Работа 

 • Реално всеки ден обикновените хора ходят на работа или повече от 80%. 
 • Обикновено работят за компания в офис около 3x4 метра достатъчно голям за да побере бюро и стол. (изключение правят само хората, които  имат ръководен пост и вероятно имат собствен офис).
 • Говорейки за титли, ако работите много усилено в продължение на няколко години или десетилетия може да бъдете назначени като някакъв мениджър и да поставят на вашето  бюро табелка с името ви за да могат всички да я видят. Между другото ръководната титла обикновено идва с повече отговорности, повече работни часове, а в някои случаи с по-добро заплащане. 
 • Месечната ви заплата  се увеличава на всеки 1 - 2 години, което обикновено зависи от инфлацията. Обикновено увеличението е равно или по-малко от инфлацията, ако работите за компания, която знае как да увеличи печалби си! Почти забравих да спомена - понякога по време на икономическа криза, каквато е в момента обикновено не увеличават заплатите , а понякога дори ги намаляват. В най-лошия случай може да загубите работата си, но не се притеснявайте винаги можете да опитате да потърсите друго работно място.
 • Нормалните работни места осигуряват  между 25-35 работни дни отпуск на година, които се плащат от компанията или от социално осигурителния институт. Това звучи страхотно нали? Понякога обаче работниците са принудени да плануват платения си отпуск 2 или 3 месеца предварително, тъй като има много служители и графика с отпуските трябва  да бъде планиран от рано. Това е добре, ако хората могат да планират за напред, но понякога нещо неочаквано се случва и ръководителите в повечето случаи отказват каквито и да било промени в график с отпуските. 
 • Уверете се, че будилника ви работи за да ви събуди на сутринта и да сте готови за работа навреме, защото ако закъснеете знаете кой ще ви чака на входа -  вашия шеф! Но когато смяната ви свърши , ако останете няколко извънредни часа без заплащяне, аз съм сигурен, че шефът  ви не би имал нищо против. Той / тя може дори да ви обещаят, че ще уведомят  шефовете на горния етаж за вашата лоялност и вие знаете какво означава това - признателност и благодарност, но може да се наложи да почакате известно време. 
 • Бъдете умни и трудолюбиви повече от всички други и знайте какво ще получите - както се досещате повече работа за вършене. Но на кого му пука, освен ако не получите признание за най-работлив  във вашия отдел (което обикновено не е нещо добро, защото хората могат да станат много ревниви). Тук е мястото, където става трудно колкото повече работите толкова повече грешки ще правите. Познайте кой ще бъде там за да "оцени" грешките, които сте допуснали-  вашия шеф!!
 • Работите по 40 часа на седмица в продължение на 40 години и може би ще получите златен часовник за да го показвате на вашите внуци и да се хвалите колко усърдно сте работили в живота си.

 • А какво за главоболието наречено правителствен данък? Страхотна новина няма нужда да се притеснявате за нищо. Когато получавате вашата заплата всички данъци се приспадат преди да получите и една стотинка – виждате ли не трябва да правите нищо по този въпрос. Вашата компания също  допринася за вашата пенсия, така че когато сте на 65, почти  на 70 в днешно време, ще имате голяма пенсия да правите каквото  сърцето ви желае (ако все още тупти). Но  това може да има един недостатък. Понякога хората, които са работили в продължение на 40 години откриват, че нямат пенсия  или голяма част от нея е била изгубена от финансови експерти. Не се притеснявайте винаги можете да разчитате вашите деца или внуци да ви помогнат.

Пасивен доход

 • Пасивния доход твърдят, че е само за мечтатели, но това е грешно, тъй като се извършва от малцинството. 
 • Работите, където ви харесва- у дома, в кафенето, в къща на приятел или дори на плажа. (Извинете -   без титла мениджер  означава, че няма и офис). 
 • Съжалявам няма да имате ръководна титла -за какво ви е да бъдете шеф на себе си? Няма да имате името ви върху табелка с длъжността, коята заемате  и офис  забравете ги - ще лежите на плажа върху шезлонг или най-лошия сценарий във вашия хол или офис в уюта на собствения ви дом. • Нямате гарантирана месечна заплата или пасивен доход, но "ако работите сега можете да играете след това". Принципно означава, че след като работите за себе си и имате за цел  този пасивен доход, независимо дали  ще го постигнете чрез Network Marketing, Internet Marketing или каквото и да било друго средство, колкото повече работите сега толкова повече пари ще получавате по-късно. Хубавото е, че шефът ви не може да ви уволни, защото сте шеф на себе си. Ако нещата не вървят добре в конкретна област, но вие имате правилен начин на мислене и постоянство то винаги ще намерите нещо друго да правите за да определите целите си и да постигнете успех и да спечелите този пасивен доход, за който мечтаете толкова дълго ..
 • Да работите за себе си и да печелите пасивен доход означава, че можете да си вземете почивен ден, когато пожелаете или дори цяла седмица  - на кого му пука продължавате да получавате чисти приходи, които плащат вашите сметки. Можете да създадете собствен график на работа и собствен график на свободното ви време и няма да имате шеф на главата си, който да отхвърля вашите неочаквани искания.  • Нямате нужда от будилник да ставате в ранните сутрешни часове, дори ако сте останали предишна вечер до късно, но най-вече няма да имате шеф с " лице на убиец ", който ви чака да се нахвърли върху вас на входната врата. Ако се придържате стриктно към списъка с вашите планове и цели и работите усилено за постигането им ще видите, че пасивния доход няма да закъснее и тогава ще разберете, че сте  направили правилния избор - и това ще бъде най-голямата признателност и благодарност, която можете да получите.
 • Бъдете умни и трудолюбиви повече от всички други  във вашата област и ще имате гарантиран  успех. По време на вашето пътуване ще правите грешки, но например в една Network компания ще имате подкрепата на целия екип и на вашия спонсор, които ще ви водят по пътя (ако успеете ще успеят и те, това е печеливша ситуация за всички) . От друга страна, ако сте шеф на себе си вашите грешки само ще ви направят по-добри в работата ви и единственият човек, който ще обвинявате ще бъдете вие!! 
 • Работете 40 часа на седмица в продължение на 5 години и ще бъдете в състояние да си купите толкова много часовници, други бижута и аксесоари, колкото искате за вас и цялото ви семейство. Най-хубавото обаче е, че можете да се похвалите на внуците и деца си, как сте изкарвали пари през живота си, докато споделяте тези пари с тях на мечтани ваканции и прекарвате толкова време с тях, колкото искате. 
 • Данък? Всички ние трябва да плащаме данъци в една или друга форма, но има много законни начини, които ви позволяват да плащате много по-малко отколкото всеки  мисли. Хубавото да бъдете предприемач или част от network екип е, че имате много контакти, които имат други контакти, които имат други контакти. В дясно на достъпна цена, всеки е готов да ви покаже как са успели да плащат по-малко данъци от нормалното и то легално! Най-хубавото е, че няма да  разчитате на пенсията си за да плащате сметките си, когато остареете. Оставете вашия пасивен доход да тече и с правилните контакти и предприемачески идеи кой ще се нуждае от пенсия. 

Така че, какво избирате обикновена работа, като повечето хора или пасивен доход?


Препоръчвам ви да прочетете също:


Върнете се от работа или пасивен доход към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Other Topics

Need to Give Up

10 Reasons Why You Need To Give Up

Importance of Setting Priorities

The Importance Of Setting Priorities

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Speed Reading Tips

Learn How To Read With Double The Speed

MLM Tips

MLM Tips You Should Know To Have The Upper Hand


Network Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are