Δουλειά vs Παθητικό εισόδημα -
Ποιό από τα δύο θα διαλέγατε?


Passive Income


ΔΟΥΛΕΙΑ


(1) Αυτό που κάνουν περισσότεροι από το 80% των καθημερινών ανθρώπων.

(2) Συνήθως δουλεύετε για μια εταιρεία σε ένα κυβοϊδές πλαίσιο 3x4 μέτρων, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει ένα γραφείο και μια καρέκλα. (με την εξαίρεση μιας διευθυντικής δουλειάς όπου θα έχετε το δικό σας γραφείο, τόσο μεγάλο όσο η κρεβατοκάμαρά σας.)

(3) Μιλώντας για τίτλους, αν δουλεύετε πολύ σκληρά για μερικά χρόνια, ορισμένες φορές για δεκαετίες, μπορεί να διοριστείτε ως κάποιου είδους μάνατζερ με μια ταμπέλα που θα γράφει το όνομά σας και τον τίτλο σας και θα μπορούν όλοι να την δουν. Παρεπιπτόντως, μια διευθυντική θέση σημαίνει περισσότερες ευθύνες, ώρες εργασίας και μερικές φορές αύξηση μισθού.

(4) Μια πληρωμή κάθε μήνα, αυξανόμενη κάθε 1 ή 2 χρόνια, η οποία συνήθως εξαρτάται από τον πληθωρισμό. Συνήθως η αύξηση είναι ίση ή μικρότερη από τον πληθωρισμό αν δουλεύετε σε μια εταιρεία που είναι . Παραλίγο να ξεχάσω να αναφέρω - μερικές φορές σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε τώρα, δεν υπάρχει καμία ετήσια αύξηση εισοδήματος αλλά αντιθέτως σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν μειώσεις. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να χάσετε τη δουλειά σας, αλλά μην ανησυχείτε αφού πάντα υπάρχουν νέες δουλειές που μπορείτε να δοκιμάσετε.
(5) Σε μια κανονική δουλειά έχετε το δικαίωμα να πάρετε 25-35 εργάσιμες ημέρες άδεια το χρόνο οι οποίες είτε πληρώνονται από την εταιρεία που δουλεύετε είτε από την ασφαλιστική. Αυτό ακούγεται καλό σωστά? Ωστόσο μερικές φορές είστε υποχρεωμένοι να δηλώσετε τις μέρες που θέλετε να λείψετε 2 ή 3 μήνες πριν δεδομένου ότι στην εταιρεία υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι και χρειάζεται η δημιουργία ενός προγράμματος αδειών. Αυτό δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αν προγραμματίζετε από τόσο νωρίς, αλλά μερικές φορές κάποιο απρόοπτο συμβαίνει και το αφεντικό σας μπορεί να απορρίψει τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα αδειών σας.

(6) Βεβαιωθείτε ότι το ξυπνητήρι σας δουλεύει ώστε να ξυπνήσετε το πρωί έτοιμοι για δουλεία, επειδή αν δεν είστε στην ώρα σας ξέρετε ποιός θα σας περιμένει στην είσοδο - σωστά μαντέψατε, το αφεντικό!! Οταν έρχεται η ώρα που σχολάτε όμως, αν καθήσετε μερικές ακόμα ώρες για απλήρωτες υπερωρίες είμαι σίγουρος ότι το αφεντικό σας δεν θα πειραχτεί. Μπορεί ακόμα και να σας υποσχεθεί ότι θα αναφέρει το όνομά σας στα μεγαλύτερα αφεντικά στον πάνω όροφο, και ξέρετε τι σημαίνει αυτό - τεράστια εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο για αυτό.

(7) Δουλέψτε εξυπνότερα και σκληρότερα από τους υπόλοιπους και ξέρετε με τι θα ανταμειφθείτε - καλά το μαντέψατε, με περισσότερη δουλειά. Αλλά ποιός νοιάζεται, τουλάχιστον θα αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά σας στο τμήμα σας (κάτι που δεν είναι πάντα καλό επειδή μερικές φορές οι άνθρωποι ζηλεύουν πολύ). Σε αυτό το σημείο μπερδεύεται το πράγμα όμως, αφού περισσότερη δουλειά σημαίνει περισσότερα λάθη. Και μαντέψτε ποιός θα βρίσκεται εκεί για να "αναγνωρίσει" τα λάθη σας... το αφεντικό!!

(8) Δουλέψτε 40 ώρες τη βδομάδα για 40 χρόνια και μπορεί να καταφέρετε να αγοράσετε εκείνο το χρυσό ρολόι που πάντα θέλατε για να πουλήσετε μούρη στα εγγόνια σας και να υπερηφανευτείτε πόσο σκληρά δουλέψατε στη ζωή σας.

(9) Τί γίνεται όμως με τον πονοκέφαλο ονόματι φόροι? Εχουμε καλά νέα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Από τη στιγμή που θα πάρετε το μισθό σας όλοι οι φόροι και οι κρατήσεις έχουν πληρωθεί για εσας - βλέπετε, το κράτος δε θέλει να σας βάζει σε δυσκολίες. Επιπλέον, η εταιρεία σας θα συμβάλει και αυτή προς τη σύνταξή σας έτσι ώστε όταν είστε γύρω στα 65, σχεδόν 70 τη σημερινή εποχή, θα έχετε μια αρκετά παχουλή σύνταξη με την οποία θα μπορείτε να κάνετε ότι αγαπά η καρδιά σας (αν λειτουργεί ακόμα σωστά). Μπορεί να υπάρξει ένα μειονέκτημα με αυτό όμως. Μερικές φορές οι άνθρωποι δουλεύουν για 40 συνεχόμενα χρόνια και ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει καμία σύνταξη να τους περιμένει, ή ένα μεγάλο κομμάτι αυτής έχει χαθεί από οικονομικές οφειλές. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, μπορείτε πάντα να στηριχθείτε στα παιδιά και στα εγγόνια σας.


ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

(1) Μόνο για τους ονειροπόλους. Το διαθέτει η μειοψηφία.

(2) Εργάζεστε όπου επιθυμείτε, είτε αυτό είναι το σπίτι σας, μια καφετέρια, ένα σπίτι φίλου ή ακόμα και μια παραλία. (συγγνώμη!! -η απουσία διευθυντικού τίτλου σημαίνει και απουσία γραφείου)


(3) Συγγνώμη, κανένας διευθυντικός τίτλος για εσάς - άλλωστε ποιόν θα διευθύνετε, τον εαυτό σας? Οσον αφορά το ταμπελάκι, ξεχάστε το - θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την παραλία πάνω σε μια ξαπλώστρα, ή στη χειρότερη περίπτωση με το σαλόνι σας ή το δωμάτιο-γραφείο στην άνεση του σπιτιού σας.


(4) Καμία εγγυημένη σταθερή πληρωμή ή παθητικό εισόδημα, αλλά "αν δουλέψετε τώρα μπορείτε να παίξετε αργότερα". Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που δουλεύετε για τον εαυτό σας και στοχεύετε για ένα παθητικό εισόδημα, είτε αυτό είναι μέσω δικτυακού μάρκετινγκ είτε μέσω μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο ή οποιαδήποτε άλλο τομέα, όσο περισσότερο δουλέψετε τώρα τόσο μεγαλύτερο παθητικό εισόδημα θα έχετε αργότερα. Το θετικό της ιστορίας είναι ότι το αφεντικό σας δε μπορεί να σας απολύσει γιατί πολύ απλά το αφεντικό είναι ο εαυτός σας. Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε, έχοντας τη σωστή νοοτροπία και επιμονή θα βρίσκετε πάντα να κάνετε κάτι διαφορετικό και να θέσετε τους στόχους σας για να φτάσετε στην επιτυχία, κερδίζοντας τελικά το παθητικό εισόδημα που πάντα ονειρευόσασταν.

(5) Δουλεύοντας για τον εαυτό σας και εισπράττοντας παθητικό εισόδημα σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε ρεπό όποτε επιθυμείτε, ακόμα και όλη τη βδομάδα - ποιός νοιάζεται άλλωστε, το παθητικό εισόδημα συνεχίζει να κρατά και να πληρώνει τους λογαριασμούς. Θέτετε το δικό σας χρονοδιάγραμμα για την δουλειά και το δικό σας χρονοδιάγραμμα για παιχνίδι, συν του ότι δεν έχετε κάποιο αφεντικό να σας απορρίψει τυχόν απρόσμενα αιτήματα.
(6) 'Οχι ξυπνητήρια, όχι πρωινό ξύπνημα μετά από νυχτερινή έξοδο, αλλά πάνω απ' όλα, όχι αφεντικό με δολοφονικό βλέμμα περιμένοντας να σας διαμαρτυρηθεί στη κεντρική είσοδο. Αν κρατάτε το δικό σας πρόγραμμα και δουλεύετε σκληρά ακολουθώντας το πλάνο σας, θα δείτε το παθητικό εισόδημα να αρχίσει να ρέει και σε αυτή ακριβώς τη στιγμή θα καταλάβετε ότι κάτι κάνετε σωστά - αυτή είναι η καλύτερη εκτίμηση και ευγνομωσύνη που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας.(7) Δουλέψτε εξυπνότερα και σκληρότερα από τους υπόλοιπους στον τομέα σας και θα έχετε εγγυημένη επιτυχία. Σίγουρα στην πορεία σας θα κάνετε αρκετά λάθη αλλά για παράδειγμα σε δικτυακές εταιρείες θα έχετε μια ομάδα ή ένα σπόνσορα να σας καθοδηγεί (η δικιά σας επιτυχία είναι και δικιά τους). Από την άλλη πλευρά αν είστε αφεντικό του εαυτού σας τότε τα λάθη θα σας κάνουν μόνο δυνατότερο και καλύτερο στη δουλειά σας και το μόνο άτομο που μπορεί να σας κατηγορήσει είναι... εσείς!!

(8) Δουλέψτε 40 ώρες τη βδομάδα για 5 χρόνια και θα μπορείτε να αγοράσετε όσα ρολόγια και κοσμήματα επιθυμείτε, για εσάς και την οικογένειά σας. Το καλύτερο μέρος όμως, είναι ότι μπορείτε να υπερηφανευτείτε στα εγγόνια σας και στα παιδιά σας για το πως βγάλατε όλα αυτά τα χρήματα στη ζωή σας ενώ μοιράζεστε μερικά με αυτούς σε ονειρικές διακοπές μαζί τους ξοδεύοντας όσο χρόνο και χρήμα επιθυμείτε μαζί τους.


(9) Φόροι; Υποθέτω ότι όλοι είμαστε αναγκασμένοι να τους πληρώνουμε σε κάποια μορφή, αλλά υπάρχουν αρκετοί νόμιμοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πληρώνετε πολύ λιγότερα απ' ότι όλοι νομίζουν. Η ομορφιά του να είστε επιχειρηματίες ή να είστε μέρος μιας δικτυακής ομάδας είναι ότι έχετε πολλές επαφές οι οποίες έχουν τις δικές τους επαφές, οι οποίες έχουν άλλες επαφές. Στη σωστή προσιτή τιμή, ο καθένας είναι διατεθιμένος να σας δείξει πώς κατάφερε να μειώσει τους φόρους του, πάντα με νόμιμες διαδικασίες!! Το καλύτερο είναι ότι δεν θα βασίζεστε στη σύνταξη για να πληρώσετε τους λογαριασμούς όταν φτάσετε στη τρίτη ηλικία. Κρατήστε το παθητικό εισόδημα ρεούμενο και με τις κατάλληλες επαφές και επιχειρηματικές ιδέες, ποιος χρειάζεται σύνταξη;.

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:


Επιστροφή Από Παθητικό εισόδημα στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Other Topics

Need to Give Up

10 Reasons Why You Need To Give Up

Importance of Setting Priorities

The Importance Of Setting Priorities

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Speed Reading Tips

Learn How To Read With Double The Speed

MLM Tips

MLM Tips You Should Know To Have The Upper Hand


Network Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are