3 лесни начина да подобрите класирането на търсачката


Високото класиране на търсачката за вашия уеб сайт е толкова важно, ако имате най-малкото желание да успеете в своя онлайн бизнес - по никакъв начин не може да пренебрегнете този въпрос.

Search Engine Ranking

Най-малко 80% от хора, които търсят за стоки и услуги в интернет намират своята информация чрез търсачки като Google и Yahoo. Има много начини за подобряване на класирането на търсачката, като ние ще се концентрираме върху 3 начина, които са ефективни и трябва най-малко работа от ваша страна. Всичките 3 метода са безплатни и с лесна рутинна работа, ще повиши вашето класиране.

Първото нещо, което трябва да погледнете е заглавието на страниците на вашия уебсайт. Това са цветните ленти в горната част на всяка страница. Всяка заглавна лента, на всяка една страница от вашия сайт трябва да съдържа най-важните ключови думи и фрази, взети от самата страница.

Избягвайте използването на много дълги фрази, ключови думи (дълга опашка), запомнете ключовите фрази да са 5 или по-малко. Също така избягвайте повтарянето на ключови думи повече от веднъж в заглавната лента и се уверете, че идентичните думи не са една до друга.

Можете също така да подобрите класирането чрез използването на meta tags. Мeta tags имат минимален ефект, когато става дума за ранга на търсачката, но е безплатен метод и всяка малка помощ трябва да се използва, за да се изкачи вашия сайт в редиците на търсачките.

Мeta tags са HTML кодове, които са вкарани в заглавната част на дадена уеб страница, веднага след заглавния таг. Тези тагове не се виждат от потребителите на страницата, но вместо това, тяхната основна цел е да се даде на уеб браузъри и търсачки, направления или данни за разнообразна информация за вашите страници и съдържание.

За достъп до мета тагове на определена страница, щракнете върху "View" в лентата с менюто на браузъра, и след това изберете "source ". След това ще видите кода, който е създаден на страницата. Кодът на мета тагове, който търсите, ще бъде в началото, след вашето заглавие и ще изглежда нещо като това:

meta name=”keywords” content=”……….”

Поставете ключовите думи в рамките на празното пространство.

Един от най-важните фактори за ранга на търсачката е популярността на връзката. Това се основава на броя и качеството на сайтовете, които имат връзки. Свързването с голям брой други уеб сайтове, не означава непременно, че ще постигне популярност на връзките. В действителност, може да имат обратен ефект, ако уеб сайтовете, към които са свързани са с ниско качество, така че ще трябва да се направят някои изследвания, когато търсим възможни връзки между партньорите.

За да се оцените другите сайтове, погледнете качеството на техния продукт, включително графика и дали са лесни за използване. Аз предлагам да останете далеч от преки конкуренти и се опитайте да намерите уебсайтове, които са концентрирани в ниши, които използвате. Проверете други сайтове, които са свързани и определете дали вашия собствен сайт ще се вмести с тълпата.

След като сте намерили добър сайт да си партнирате с добавете линк към вашата собствена страница на сайта им, а след това се свържете с уеб администратора на този сайт. С написването на кратко съобщение до тях и споменете, че сте добавили линк към тяхната страница на вашия сайт, ще бъдете сигурни, че ще имате вниманието на webmasters.

Кажете им, че ви харесва сайта им и техните продукти и за това сте ги избрали да работите заедно. След това им дайте адреса на страницата с връзката ви и ги помолете да проверят връзката за себе си. Също така е добра идея да се спомене, че те не само ще се възползват от увеличения трафик на вашия сайт, който ще насочи, но вие също така ще увеличи тяхната популярност на връзката - Разбира се, това работи по същия начин за вас!!

Сега е времето, за да минете направо на въпроса и да им кажете, че ще го оцените, ако те ще направят същото, като добавят линк на собствената си страница , насочен към вашия сайт.

Минете през същия този процес, с колкото се може повече сайтове е възможно, но винаги трябва да имате в предвид, да проверявате дали те също са добавили линк към вашата страница. С течение на времето, един начин да проверите популярността на връзката е чрез използване на търсачка като Google въведете в "free link popularity check ", което ще ви покаже кои сайтове са свързани към вашия сайт.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от “търсачката” на “началната страница на български”

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we areSBI!
       Webmasters Masters Course

Hot Topics

How to Prevent Hangovers

4 Musts To Prevent Hangovers

How To Get Better Sleep

How to Get Better Sleep

How To Cure Headaches

How To Deal With Headaches-The Natural Way

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination