Γιατί η έξυπνη δημιουργία στόχων είναι τόσο σημαντική


Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά, με ένα από αυτά να είναι η έξυπνη ανάθεση στόχων. Είτε πρόκειται για πετυχημένους επιχειρηματίες ή διάσημους αθλητές, θα παρατηρήσετε στις συνεντεύξεις τους ότι όλοι θέτουν "ακριβείς" στόχους, με το πιο σημαντικό να είναι ότι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους πετύχουν.

Smart Goal Setting

Η έξυπνη δημιουργία στόχων δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο για να πραγματοποιηθεί, παρ' όλα αυτά πολλοί άνθρωποι δεν αφιερώνουν το χρόνο και τη προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνει. Το εκνευριστικό μέρος όλης αυτής της κατάστασης είναι ότι οι εν λόγω άνθρωποι αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα της ανάθεσης βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων στόχων, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο απλά την αγνοούν τελείως.


1. Οικονομικοί - Πόσα χρήματα θέλετε να εισπράττετε σε 5 χρόνια από τώρα

2. Οικογενειακή κατάσταση - μέσα στους επόμενους 10 μήνες π.χ. παντρεμένος με 3 παιδιά. Ακόμα καλύτερα, 3 παιδιά χωρίς σύζηγο (αστειεύομαι).

3. Καριέρα - κερδίστε μια προαγωγή σε διευθυντή μάρκετινγκ στα επόμενα 2 χρόνια

4. Υγεία - γραφτείτε στο γυμναστήριο τον επόμενο μήνα (στη περίπτωσή μου, ήταν να γραφτώ στο γυμναστήριο ΧΘΕΣ!!)

5. Δημόσια Υπηρεσία - Προσφέρετε εθελοντική βοήθεια στο πάρτυ συγκέντρωσης χρημάτων της εταιρείας σας την επόμενη βδομάδα.

6. Απόλαυση - Όταν ξεκινήσετε να τικάρετε τους στόχους που πετυχαίνετε, πώς θα το γιορτάσετε; Το timing για αυτό είναι αυτονόητο - όταν πετύχετε τους στόχους σας. Ο τρόπος που θα το γιορτάσετε εξαρτάται μόνο από εσας. Εγώ προσωπικά επιλέγω το - όσο πιο δύσκολος ο στόχος, τόσες περισσότερες μπύρες θα πιω :-)

Πόσο δύσκολο είναι άραγε για κάποιον να σταματήσει οτιδήποτε κάνει για 5 λεπτά και να σημειώσει τους στόχους που θέλει να πετύχει σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, ενός μήνα, 6 μηνών, ενός χρόνου, 5 χρόνων και 10 χρόνων? Αν το σκεφτείτε καλά, γράφοντας κάπου μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά.

Όταν όντως ξεκινήσετε να γράφετε, το κόλπο είναι να μην σημειώνετε τους στόχους που ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι μπορείτε να πετύχετε, αλλά αυτούς που ΘΕΛΕΤΕ να πετύχετε (φυσικά μέσα στα όρια της πραγματικότητας - δε θα σημειώσετε "θα αγοράσω δικό μου διαστημόπλοιο και θα πάω ταξίδι στο φεγγάρι μέσα στον επόμενο μήνα!! - μείνετε στη πραγματικότητα!)

Υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα στη δημιουργία στόχων. Κατ' αρχάς σας δίνει κίνητρο. Δυστυχώς στις μέρες μας δεν θα βρείτε πολλούς ανθρώπους που προτίθενται να σας βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων σας, επειδή αυτό αυτομάτως σημαίνει για αυτούς ότι θα γίνετε καλύτεροι από αυτούς - η ζήλια είναι ένα τόσο σκληρό πράγμα, και ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν αυτός που σας ζηλεύει είναι οικογενειακό μέλος ή ένας κοντινός φίλος.

Αν ένας κοντινός μου φίλος αγοράσει το αμάξι των ονείρων μου δεν θα τον ζηλεύω, θα είμαι χαρούμενος για αυτόν - Θα το οδηγήσω μερικές φορές όμως, αναλόγως τον φίλο φυσικά.

Γυρνώντας στο παραπάνω, αν δεν δίνετε κίνητρο στον εαυτό σας με κάθε τρόπο, όπως για παράδειγμα η ανάθεση στόχων, πολύ λίγοι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν δίνοντάς σας κίνητρο και δύναμη για να πετύχετε τα προσωπικά σας όνειρα. Μια εξαίρεση σε αυτό είναι όταν βρίσκεστε σε μια οργάνωση όπου οι συνάδελφοί σας, σας προσφέρουν κίνητρο και βοήθεια αφού η επιτυχία τους εξαρτάται και από τη δική σας.

Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας οργάνωσης είναι οι εταιρείες πολυεπίπεδου μάρκετινγκ (ή αλλιώς εταιρείες δικτυακού μάρκετινγκ). Τα μέλη συνεργάζονται και βοηθάνε το ένα το άλλο για να προοδεύσουν σε αυτού του είδους τις οργανώσεις, και ως μπόνους συνήθως επιδέχονται σε ποιοτικές "προπονήσεις" προσωπικής ανάπτυξης από πετυχημένους ανθρώπους.

Ένας ακόμα λόγος για έξυπνη ανάθεση στόχων είναι ότι όταν επιτέλους έχετε την λίστα με τους στόχους σας και ξεκινάτε τη προσπάθεια για την επίτευξή τους, τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας παίρνοντας έξτρα γνώσεις που δεν κατείχατε προηγουμένως. Θυμηθείτε τη φράση "η γνώση είναι δύναμη". Εισπράττοντας περισσότερη γνώση σημαίνει ακόμα περισσότερη δύναμη.

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να περιμένετε στη στάση του λεωφορείου χωρίς να ξέρετε πιο λεωφορείο να πάρετε και να μπαίνετε στο πρώτο που περνάει χωρίς καν να ξέρετε που πηγαίνει αλλά πάνω απ' όλα να μη ξέρετε που θέλατε να πάτε.

Μπερδευτήκατε?

Σίγουρα μπέρδεψα τον εαυτό μου με την παραπάνω πρόταση, αλλά καταλαβαίνετε που θέλω να καταλήξω. Αν δεν σημειώνετε κάπου τους στόχους σας δεν θα ξέρετε τι θέλετε, πότε το θέλετε, θα πάρετε τη πρώτη ευκαιρία που θα σας χτυπήσει την πόρτα ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι αν πρόκειται να σας κάνει καλό με αποτέλεσμα να αποδέχεστε όλες τις ευκαιρίες που έρχονται σε εσάς οι οποίες θα σας οδηγήσουν κάπου που από πρώτο χέρι δεν θέλατε να είστε. Ακόμα μπερδεμένοι?

Ο.Κ. και γω το ίδιο :-) ίσως είναι ώρα να προχωρήσουμε.

'Oταν καταγράφετε τους έξυπνους στόχους σας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, να σημειώνετε ό,τι θέλετε να πετύχετε και πότε θέλετε να το πετύχετε. Πρέπει επίσης να χωρίζετε τους στόχους σας σε διαφορετικές κατηγορίες, όχι μόνο σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα:

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:

Επιστροφή Από δημιουργία στόχων στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

The Top Ten Articles

Relationship Quotes

Relationship Quotes

Banana Health Benefits

Banana Health Benefits

What Does Your Signature Say

What Does Your Signature Reveal

A Cluster Headache

The Painful Experiences Of A Cluster Headache

How The Buying Cycle Works

How The Buying Cycle Works

Healthy Snack Ideas

Great Healthy Snack Ideas 

Good Affiliate Programs

Affiliate Programs And What To Look Out For

Christianity and MLM

Christianity and Network Marketing

Passive Income

Job v Passive Income - Which Do You Prefer?

The Benefits of Lemon Water

The Benefits Of Lemon Water


Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are