8 начини да спрете отлагането


Отлагането в смисъла на забавяне / оставяне на заден план до последния възможен момент. Имам няколко трика, които аз лично използвам, за да спра отлагането или поне да го огранича колкото е възможно повече. Те са следните:

Stop Procrastination

Ограничение на времето - това е фраза, която използвам, когато всъщност "ограничавам " за определен период време, при конкретна задача, която трябва да направя. Например, бих поставил "срок" от 1 час да напиша статия. Когато започна да пиша статията неправя нищо друго, съсредоточавам се и се фокусирам върху тази статия в продължение на 1 час. Разбира се, ако не завърша статията напълно за точно 1 час след това мога да добавя още малко време, тъй като съм се фокусирал върху завършването на статията.

Настройте обстановката около вас - точно преди да започнете да работите върху това, което трябва да направите е важно да създадете среда, така че да ви е удобно и да бъдете в състояние да се насладите на каквото правите, колкото е възможно. Нещо, което използвах в ученическите си години и все още го правя е да си взема кафе, разчиствам бюрото ми от нежелани документи и канцеларски материали и след това пускам любимата си музика, достатъчно силна, за да мога да слушам, но не твърде силна, за да ме разсейва.

Това ми действа по чудесен начин, но за други музика или звук може да ги разсее, затова е важно да създадате своя собствена среда, в която ще се чувствате удобно и спокойни за да спрете да отлагате.

Създайте отлагане-това е, когато имате няколко неща за вършене от вашия "списък с неща, които трябва да направте", решавате да се съсредоточите и да завършите едно от тези неща, например да напишете статия. Ако в този момент, наистина не можете да си направите труда да прочете всички тези материали и да ги смесите със собствения си опит, за да напишете собствена статия, вместо можете да направите нещо, което ви харесва повече.

Нещо, което вече е във вашия "списък с неща, които трябва да направте ", което може да не е толкова важно да се завърши, например да намерите снимки за вашите уеб страници, но все пак трябва да се направи в крайна сметка. Така че, вместо да гледате телевизия или да прекарате няколко часа във Фейсбук, не спирате отлагането обаче вие ​​правите нещо, което е полезно и това е във вашия списък, все още силно в края.

Награждавайте себе си - това може да звучи малко пресилено, но трябва да възнаграждавате себе си понякога. Ако имате нещо от вашия "списък с неща, които трябва да направите", но наистина не искате да го правите, кажете си "ОК ще го направя сега и след 2 часа, когато свърша ще играя футбол с приятелите ми или ще си взема почивка и ще гледам филм." Така ще си поставите цел и ще знаете, че когато завършите целта си ще бъдете възнаградени.

Срокове и обещания - смятам, че ако наистина трябва да направя нещо и обещавам на себе си да го направя, никога не го свършвам. Ето защо много често обяснявам какво имам да правя на жена ми, например до края на седмицата трябва да напиша 6 нови страници за моя сайт и да ги кача в интернет. Така че, когато обяснявам на жена ми, че не трябва да бъда обезпокояван или да ходя на пазар с нея (кой иска да го прави така или иначе) или не можем да излизаме за една седмица, след което тя ме държи отговорен.

За Бога, ако тя продължава така до края на обещанието и не завърша тези шест нови страници в моя сайт, ако не видите повече от мен ново съдържание на уебсайта ми - може би ще получите моя снимка как вися от нашия балкон с надпис на челото ми "не знам как да се спра отлагането". Предполагам спазеното обещание може да бъде доста мотивиращо не мислите ли?

Разделяйте на малки части - понякога не започваме нещо, защото знаем, че този проект, който ще правим е твърде голям и се нуждаем от много време и усилия, за да го завършим. В този случай има едно просто решение - разделете проекта на по-малки елементи и работете върху всеки един от тях поотделно. Когато разделите нещо на по-малки парчета и завършите всяко парче едно по едно, вие давате на вашето тяло и съзнание положителен прилив на емоции.

Ако продължавате да го правите ще изградите една движеща сила с помоща на, която в крайна сметка ще завършите този проект по-лесно; много ефективен начин да спрете отлагането!

Не бъдете перфектни - много пъти хората не могат да спрат отлагането в живота си, включително и аз, защото искат да искат да бъдат съвършени в това, което правят. Истината е, че нищо никога няма да бъде перфектно. Когато започнах този сайт прекарвах 1 седмица на една страница, защото се опитвах всичко да е перфектно.

Тогава разбрах, че след 1 седмица се връщам към това, което направих първия ден. Моят съвет към вас е, че най-важното нещо е свършената работа, отколкото да се опитвате да постигнете нещо, което да бъде перфектно. В ума ми идва един израза "готови, огън, цел", което означава просто започнете да правите нещо и когато сте готови винаги можете да се върнете и да промените нещо по-късно.

Източник - един от най-добрите начини да направите нещо от вашия " списък с неща, които трябва да направите", е като други хора го правят за вас. Това може да звучи малко мързеливо, но в края на деня можете да се концентрирате върху нещата, които се нуждаят от вашата лична намеса. Никога не съм искал друг източник да напише статия вместо мен, но възлагам неща като графики или корици за електронни книги. Неща, които мога да направя, но знам, че ще ми отнеме много време.

Не забравяйте, че времето ви е ценно, така че не го губете! В обобщение, ако спрете отлагането в живота си, то обикновено е разликата между провалът и успехът - кое предпочитате?

"Вашите решения, а не вашите условия определят финансовата ви съдба" - Антъни Робинс.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от 8 начина да спрете отлагането към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are


Hot Topics

How to Prevent Hangovers

4 Musts To Prevent Hangovers

How To Get Better Sleep

How to Get Better Sleep

How To Cure Headaches

How To Deal With Headaches-The Natural Way

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination