Различни видове партньорски програми, които можете да насърчите


Има толкова много различни видове партньорски програми, които можете да насърчите, че списъкът просто не свършва. Преди да започнете да търсите най-напред трябва да разделите различните видове партньорски програми към които ще се присъедините и ще насърчите.

Types of Affiliate Programs

От моя опит знам, че трябва да разделите програмите в три основни категории и след това да разделите вашите партньорски продукти в тези категории. Опитайте, като вземете 1 или 2 продукта от всеки списък за да можете да разнообразите вашите потоци от приходи.

Има три вида партньорски програми върху, които трябва да се концентрирате при използването на партньорски маркетинг, включително плюсовете и минусите на всяка:

Дигитални продукти - Този тип партньорски програми са най-популярни в партньорския маркетинг, защото са най-лесни за насърчаване.

Плюсове

• Висок процент комисионни.

•Единственото място, където купуват продукта е онлайн следователно това увеличава шанса ви да получавате комисионни.

• Много дигитални продукти предлагат 1 ниво и 2 ниво на комисиона. Това означава, че ако някой купи продукт взимате 1 комисионна и след това, ако това лице стане партньор за този продукт и продава на други, можете да получите втора комисионна от продажбите на това лице.

• Много широка гама от продукти, от които можете да избирате с различни пазарни ниши.

• В повечето случаи голяма част от дигиталните партньорски програми имат дълъг срок на проследяване на "бисквитки", което означава, че ще получавате комисионни за същите реферали, които сте насърчавали в продължение на години.

Минуси

• Въпреки че имат висок комисионен процент, реалните обменни курсове са по-ниски, отколкото на материалните продукти. Това е така, защото, когато някои купува материален продукт знаят какво точно ще получат, тъй като могат да го видят, а за дигиталния продукт могат само да прочетат какво предлага продуктът, освен ако не го използват за себе си - нещо, което аз силно препоръчвам да направят.

• Популярните дигитални продукти имат високо търсене за съдружници, което означава, че конкуренцията е много висока. Въпреки това, ако имате своя списък с клиенти в autoresponder като GetResponse или сте се наложили на пазара със собствен уеб сайт или блог с постоянни посетители, тогава имате предимство над конкурентите си.

Материални продукти- този вид партньорски програми не се продават толкова добре колкото "дигиталните" партньорски програми, но техният процент на реализации е много по-висок, особено ако продавате признати марки или продукти от признат източник, като Amazon.

Плюсове

• Както дигиталните продукти имат безкраен списък така е и с материалните продукти, които можете да насърчите. Просто опишете продукта, който продавате и страницата ви е готова.

• Действителният процент комисионна може да бъде нисък, но обменния курс на материалните продукти е много по-висок.

• Прости ключови думи, като възможност за търсене просто чрез името на продукта.

• Ако изпратите търговец на дребно към Amazon, търговецът може да купи повече продукти, които не сте насърчавали, но ще получите комисионна за тези продукти.

Минуси

• По-ниски комисиони, отколкото при дигиталните продукти.

• Популярните материални продукти имат много високо търсене, което означава по-голяма конкуренция.

• Можете да изгубите комисионната си, тъй като онлайн посетители може да видят страницата ви или даден продукт и след това просто да отидат да го купят от местен магазин или от някъде другаде.

• Някои онлайн търговци на дребно имат кратък период на проследяване, което означава, че ако някой види специфичен продукт, който насърчавате и лицето реши да си купи този продукт след 3 месеца, може да загубите комисионната.

Сайтове с членство - този вид партньорски програми са чудесен начин да печелите комисионни отново и отново. Вместо да насърчавате няколко продукта, за да спечелите известна сума от комисионни, можете да насърчите сайт с членство и с повтарящите се такси да печелите същата сума само с 1 продажба. Един отличен сайт с членство за интернет маркетинг е Chris Farrell Membership Site. Това е мястото, където аз лично започнах моето пътуване в уеб бизнеса. Крис е уникален с начина, по който той изпраща посланията си към вас. Погледнете за себе си!

Плюсове

• Абонаментни комисионни, обикновено месечни.

• Няма много сайтове, които предлагат добро обслужване и поддръжка, така че ако намери добър сайт с членство, вървите по пътя напред като повечето хора.

• Ставайки съдружник на сайт с членство, който има различни продукти за продажба, обикновено ще печелите пари и от други продукти, не само от основните услуги или информация, които предлагате.

Минуси

• Намаляване на обменните курсове, защото понякога, без значение колко добър е сайта, хората ще си помислят два пъти преди да започнат да плащат определена такса всеки месец.

• Понякога ще намерите сайтове с членство, които започват като първа класа, а след това внезапно спада качеството или новото съдържание, поради липсата на интерес на уеб администратора.

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от видове партньорски програми към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.