Какво е МЛМ? - Моето лично мнение


На въпроса "Какво е МЛМ? " е въпрос на, който може да се отговори по много начини. Според Wikipedia “Multi-level marketing (MLM)  е маркетингова стратегия, в която продажбите се компенсират не само при продажбите, които лично генерират, но също така и за продажбите на други, които наемат, създавайки Downline от дистрибутори и йерархия на няколко нива на обезщетение."

What is MLM

Моят отговор на  какво е MLM? - MLM е съкращение от Multi Level Marketing и най-добрият начин да ви го опиша какво е, като ви обясня какво точно прави. Всъщност това е начин да имате собствен бизнес, който можете да започнете с малка инвестиция. Колкото повече време и усилия вложите в своя бизнес, толкова повече ще печелите (за разлика от повечето работни места).

Ако не ви харесва идеята да работите за някой друг и вярвате, че заслужавате повече отколкото ви плащат, тогава начина да излезете от ситуацията е, като се присъединете към добра MLM компания. С правилния начин на мислене, упорита работа и търпение няма какво да ви спре. Като казвам това, знам със сигурност, че много хора няма да са съгласни с мен, тъй като над 90% от MLM членовете не изкарват никакви пари.

Защо е така?

Защо това е толкова проста маркетингова концепция и всичко, което трябва да направите е да покажете на хората вашия бизнес план и продукти, но толкова много хора не успяват?

Хората не успяват в MLM поради толкова много причини, но аз ще ви кажа защо аз се провалих в началото. Беше много просто! Твърде евтино, за да започна! Знаех всичко!

Моят спонсор и добър приятел ми казваше ", когато имаш среща с твои познати за да им покажеш презентацията обади ми се и аз ще дойда с теб". Какво правех аз - отивах сам. Мислех си колко трудно може да бъде да покажа 10-15 минути видео презентация от лаптопа си на моите приятели и семейство? Не съм срамежлив, така че мога да го направя сам. Грешно, грешно, грешно!!

Защо моята тактика беше грешна? Просто, защото никой не можеше да копира това, което правех. Първото нещо, което някой би си помислил, когато  види моята презентация беше - "това означава, че ще трябва да обикалям и да показвам презентацията  сам, като този човек?

Ако бях взел спонсора си с мен, първо бих имал психологическа подкрепа, че някой друг е до мен, за да ми помога да отговоря на всички въпроси, които могат да ми зададат, но по-важното е, че ще даде послание към зрителя, че ако се присъединят няма да бъдат сами - това е работа в екип!!

Направих някои грешни решения и избрах грешен подход, така че е време да ги поправя. Ако бях направил тези грешки с всеки друг бизнес, вероятно щях да се откажа рано или късно. Без доходи, които  да отиват по банковите кредити, които не са платени или  не са платени навреме, тежки наказателни лихвени проценти, остава сами да съберете парчетата  - бедствие.

Лукса, който имаме в Network Marketing е, че ако правите грешки в началото, можете да си вземете поука и да започнете всичко от начало. Най-лошият сценарий, който може да ви се случи е да загубите известно време и някои от вашите  перспективи. Вие все още имате екип, който ви призовава да бъдете тренирани по правилния начин и ще ви даде тази мотивация, която ще ви събуди и ще ви върне обратно в играта.

Всъщност най-лошия сценарий ви кара да се замислите. Ако се бях отказал след няколко отказа, това би било катастрофа. Знам за едно момиче, което беше отхвърлено, ако си спомням правилно 54 пъти, преди тя да получи първото си "Да" в бизнеса си. Но никога не се отказа и получи парите си обратно десет пъти, а може би повече и получава добър месечен доход. Браво Мария!

От собствените си преживявания се надявам, че съм отговорил на някои от вашите въпроси какво е MLM? Ако някой ме помоли да опиша какво е MLM и какво е да се присъединя към добра MLM компания с две думи, бих отговорил "Бъдещето"!

Препоръчвам ви да прочетете също:

Върнете се от  Какво е МЛМ към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are


Hot Topics

How to Prevent Hangovers

4 Musts To Prevent Hangovers

How To Get Better Sleep

How to Get Better Sleep

How To Cure Headaches

How To Deal With Headaches-The Natural Way

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination