Το Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ
Είναι Μια Καλή
Επιχειρηματική Ευκαιρία;


Μια MLM (Multi-level Marketing, πολυεπίπεδο μάρκετινγκ ή αλλιώς δικτυακό μάρκετινγκ) επιχείρηση είναι ίσως η πιο κερδοφόρα επαγγελματική ευκαιρία παγκοσμίως σήμερα. Δημιουργεί όλο και περισσότερους εκατομμυριούχους κάθε χρόνο, από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.

Why Choose MLM

Ο καθένας μπορεί να βρέξει τα πόδια του στο πολυεπίπεδο μάρκετινγκ με ένα αρχικό κεφάλαιο γύρω στα $400 ή και λιγότερα, αναλόγως την εταιρεία που θα επιλέξετε. Το πιο σημαντικό σημείο πάντως, είναι η ποσότητα χρημάτων που μπορείτε να αποκτήσετε από την επιτυχία σας σε μια πολυεπίπεδη επιχείρηση, συγκρινόμενη με το κόστος συμμετοχής σε αυτή.

Όπως κάθε άλλο πράγμα στη ζωή, ξεκινώντας την επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ σας δεν σας εγγυόμαστε ότι θα πετύχετε. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό αποτυχίας είναι εξαιρετικά υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας. Τα περισσότερα μέλη παραιτούνται μέσα στους 3 πρώτους μήνες της συνεργασίας τους.

Ο λόγος του παραπάνω είναι πως πολλοί έχουν την αντίληψη ότι το MLM είναι ένα "γίνετε πλούσιοι γρήγορα" πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, χρειάζεστε αρκετό χρόνο και ατελείωτη επιθυμία για να πετύχετε με το MLM. Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας για την αποτυχία είναι ότι λόγω του χαμηλού απαιτούμενου κεφαλαίου, πολλοί δεν αντιμετωπίζουν την επιχείρηση αυτή σοβαρά.

Πολλοί αναφέρονται στο δικτυακό μάρκετινγκ ως "σύστημα πυραμίδας", όπου μόνο τα μέλη της κορυφής παίρνουν τα περισσότερα λεφτά.

Έτσι, λειτουργούν όντως οι MLM εταιρείες βάσει ενός συστήματος πυραμίδας?

Η απάντηση είναι "ναι", αλλά διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες εταιρείες που βασίζονται σε αυτό το σύστημα. Ποιά όμως είναι η διαφορά? Αυτός που βρίσκεται στη κορυφή πάντα παίρνει πολλά περισσότερα χρήματα από αυτόν στη βάση της πυραμίδας.

Η διαφορά στις MLM επιχειρήσεις είναι ότι όλοι ξεκινούν από τη βάση, και όλοι μπορούν να φτάσουν στη κορυφή. Σε μερικά μισθολογιογράμματα MLM εταιρειών μάλιστα, είναι αρκετά συχνό φαινόμενο κάποιος να έχει υψηλότερο μισθό από τον ανώτερό του.

Ένας από τους πολλούς λόγους που επικροτώ το δικτυακό μάρκετινγκ, είναι ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις εταιρείες αυτές έχουν πάντα μια θετική στάση ζωής. Είναι αισιόδοξοι και ενεργητικοί. Πρέπει να είστε γύρω από τέτοιους ανθρώπους και να απομακρυνθείτε από την αρνητικότητα και τη μιζέρια.


Ως ένας εκπρόσωπος πολυεπίπεδο μάρκετινγκ ελέγχετε το πότε και το που της εργασίας σας ενώ όταν χτήσετε ένα συνεχόμενο μηνιαίο εισόδημα μπορείτε να μειώσετε τις ώρες εργασίας σας ή ακόμα και να τις σταματήσετε τελείως, με το εισόδημα όμως να παραμένει αμετάβλητο χάρη στις προηγούμενες δουλειές που έχετε κάνει.

Key To Success

Στον επιχειρηματικό κόσμο, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και τα στελέχη φαίνεται να βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη μεταξύ τους παλεύοντας για την υψηλότερη θέση που θα τους προσφέρει το κάτι παραπάνω στον μισθό τους. Στις MLM εταιρείες, τα μέλη βοηθούν το ένα το άλλο, αφού αντιλαμβάνονται πως αν αποδώσεις καλά και η δουλειά σου έχει αποτελέσματα, τότε ο σπόνσοράς σου θα ωφεληθεί και ο σπόνσορας του τελευταίου το ίδιο και ούτω καθεξής.

Ως εκ τούτου ποτέ δεν θα αισθάνεστε παρατημένος, εκτός φυσικά και αν είναι επιλογή σας. Η ομαδική συνεργασία και αλληλεγγύη είναι το κλειδί της επιτυχίας στις πολυεπίπεδες οργανώσεις.

Στη σημερινή εποχή υπάρχει ένα αυξανόμενο δίλλημα για το αν πρέπει οι σύγχρονοι δικτυακοί μαρκετίστες να παρατήσουν την κλασική μέθοδο μάρκετινγκ, και να προχωρήσουν σε άλλες νέες πηγές όπως το διαδίκτυο. Με την έννοια κλασική μέθοδο μάρκετινγκ εννοούμε τη διαδικασία γραπτής καταγραφής της λίστας των μελών της οικογένειάς σας, των φίλων καθώς και οποιαδήποτε άλλων ατόμων έχετε επαφή και πρόκειται να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε αυτά.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως πρέπει να χρησιμοποιήσετε ΚΑΙ τις δύο μεθόδους.

Για να μπορέσετε να διαδώσετε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου σχετικά με την MLM εταιρεία σας και τα προϊόντα της, πρέπει πρώτα να έχετε βιώσει τα προτερήματα αλλά και τις δυσκολίες που μπορεί κάποιος να συναντήσει εφαρμόζοντας τις κλασικές μεθόδους.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι έχοντας την δικιά σας επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ είναι ένας καλός τρόπος να γίνετε επιχειρηματίας αλλά και το αφεντικό του εαυτού σας. Με πολλή δουλειά και επιθυμία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παθητικό αλλά συνεχόμενο μηνιαίο εισόδημα, όπου θα συνεχίσετε να επωφελείστε από δουλειές που πραγματοποιήσατε στο παρελθόν.

Διαβάστε Σχετικά Άρθρα:

Επιστροφή Από Πολυεπίπεδο Μάρκετινγκ στην Αρχική Σελίδα

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

Other Topics

Need to Give Up

10 Reasons Why You Need To Give Up

Importance of Setting Priorities

The Importance Of Setting Priorities

Perfectionism and Procrastination

Perfectionism and Procrastination

Consistency with Time

The Power Of Consistency With Time

Speed Reading Tips

Learn How To Read With Double The Speed

MLM Tips

MLM Tips You Should Know To Have The Upper Hand


Network Marketing

Inspiring Videos

Dance Walking Videos

Dance Walking

A wake up call to finally 'let go' and 'be yourself'


The Money Tree video

The Money Tree

What would you do if you found a 'money tree' as you were walking by?


Leading with Lollipops video

Leading with Lollipops

Why we make leadership bigger than what we are