Как и защо трябва да се смеете повече


Смехът има много ползи свързани с нашето здраве, но аз мисля, че най-убедителна причина защо трябва да се смеем е, че смехът е в състояние да отнеме всяка болка, която чувстваме дори и само за кратко. Многобройни проучвания на хора с болка или дискомфорт показват, че когато те се смеят болката им не си отива, но това не ги притеснява толкова много.

Why You Should Laugh More

Нека погледнем някои статистики, преди да анализираме в детайли защо трябва да се смеем повече.

  • Проучване показва, че 15 минути смях на ден е също толкова важно за сърцето, колкото 30 минутна тренировка три пъти седмично. 
  • Както мъжете, така и жените се смеят много, но жените се смеят около 125% повече от мъжете. 
  • Смехът на жената е най-важният индекс, който показва до колко тя е щастлива във връзката с партньора си. (Така че, момчета, опитвайте се да правите жена ви да се усмихва повече, за да спасите брака си). 
  • Здравите деца се усмихват около 400 пъти на ден, докато възрастните само около 20 пъти на ден. Очевидно  смехът намалява драстично с напредването на възрастта. 
  • Смехът е заразен, точно като прозяването.

Имам чувството, че статистика номер 4 говори много за нас възрастните, че не се смеем толкова, колкото ни е нужно. Един добър начин да променим това статистическо изследване е като се отпуснем и видим по-добрата страна на живота. Просто бъдете себе си.

Трябва да се смеете на себе си и на действията си понякога, не се притеснявайте да споделяте вашите най-неудобни моменти с други хора. Смейте се на неудобните ситуации, вместо да се оплаквате. Ако можете да проявите хумор и да мислите положително в лоша ситуация, то това ще подобри вашето настроение и настроението на другите около вас.

Когато чуете друг да се смее е добра идея да се присъедините към неговата компания. Много хора са готови да споделят нещо смешно, тъй като по този начин се чувстват важни  и се радват, че са повдигнали настроението на другите. Има много "шегаджии", които се засмиват лесно и карат и другите да се смеят с тях. Тези хора имат способността да превърнат ежедневните събития в забавни истории.

Да направим още една крачка напред, чували ли сте някога поговорката "Лъжете докато не го постигнете"? Опитайте се да се усмихвате или смеете, дори и да мислите, че това, което току-що сте видели или чули не е толкова забавно. Тялото не може да различи фалшивия смях и истинския смях и ползите от него са абсолютно същите. Като казвам това не означава, че трябва да смеете на всичко, което виждате или чувате или хората ще ви помислят за луди.

Едно нещо е сигурно, независимо дали смехът действително подобрява вашето здраве или повишава вашата енергия, то определено подобрява качеството ви на живот, включително и на другите около вас.

Препоръчвам ви да прочетете също

Върнете се от как и защо трябва да се смеете повече към началната страница на български език

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.